Çalisan Gazeteciler Kahvaltida Bulustu

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan ilde görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplarina bir kahvalti verildi.

Çalisan Gazeteciler Kahvaltida Bulustu

Vitrin Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltili programa basin mensuplarinin disinda Karaman Valiligi Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Aslan, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik ve Karaman Anadolu Basin Birligi Baskani Ali Ünlüer katildi. Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Senem Yavuzaslan Memis basinin milletin müsterek sesi olduguna dikkat çekerek “Bugün baskalarindan bir sey beklemek yerine kendi aramizda kendimiz biseyler yapalim istedik. Sabah kusagini biz, ögleden sonra ise Karaman Gazeteciler Cemiyeti üstlendi. Beraber güzel bir organizasyona ev sahipligi yapacagiz. Amacimiz güçlenmek, kuvvetlenmek ve biz olgusuyla hareket etmek. Umarim bundan sonraki süreçlerde bulun daha güzel sekilde ve sesimizi duyuracak sekilde gerçeklestirebiliriz. Isimiz gerçekten zor bir is. Gece gündüz demiyor. Kimi zaman ulusal medyada siddete maruz kalan, kaçirilan meslektaslarimiz oluyor. Bu anlamda gerçekten zor bir isi icra ediyoruz. Hele yerelde çalismak bu göreve üstlenmek daha da zor. Kitle iletisim araçlari ve sosyal aglar üzerinden çagimizin en etkili gücü olan basinin gücünü hiçbir gücün etkisi altinda kalmadan, siyasal tarafliliktan arinmis, özgür, demokratik ve seffaf olarak kullanmasi son derece önemlidir. Bu vesileyle, vatandaslarimizin ortak sesi, gözü, kulagi olan, basin meslek ilkeleri dogrultusunda görevlerini basariyla ifa etmeye çalisan arkadaslarimin ve meslektaslarimin 10 Ocak Aktif Çalisan Gazeteciler Günü'nü kutlarim." dedi.
Anadolu Basin Birligi Baskani Ali Ünlüer’de, “Karaman’da çalisan basin mensuplari iyi bir performans sergiliyorlar. Medya patronlari kendi çalisanlarina deger veriyorlar. Onlara gösterdikleri yakinlik ve iyilikler hepimizi memnun ediyor. Tabi bu geçmis yillarda Karaman’da basin çalisanlarina yönelik Valilik, Özel Idare, Belediye olsun birçok üst makamlarin katkilari olurdu. Herkesi tek tek kutlardi. Ama bugün bakiyorum biraz yavas oluyor. Bunun nedeni pek bilemiyorum. Onun adini da siz koyun” dedi.
Karaman Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik’da, gazeteciligin ünü çok ama unu olmayan bir meslek oldugunu belirterek, “Bizim Anadolu’daki gazeteciler olarak en büyük hazimiz yaptigimiz haberden ortaya çikan sonuçlardan aldigimiz maneviyattir. Yazdigimiz haberin sonucu güzel olursa bu bizim için maddiyattan daha çok büyük bir mutluluk kaynagidir. Anadolu basinini en güzel tarif eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmustur. O demistir ki Anadolu basini serhat kaleleridir. Çok önemli bir söz. Gerçekten de öyle. Anadolu basini Cumhuriyet tarihinde olsun çok önemli görevler üstlenmistir. Bugünde öyle. Biz ne için ugrasiyoruz Karaman’in kalkinmasi ve daha iyi kosullarda yasam sürebilmemiz içindir. Bizim bütün emegimiz ve çabamiz budur” diye konustu.
Karaman Valiligi Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Hayrettin Aslan da programda yaptigi açiklamada 53 yildir kutlanan günün önemine dikkatleri çekerek basin özgürlügünün demokrasinin önemli unsurlarindan oldugunu belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284