Cezaevinde Ikinci Cinayetini Itiraf Etti

Karaman’da 9 yil önce islenen faili meçhul cinayet olayi olusturulan özel ekip tarafindan aydinlatildi.

Cezaevinde Ikinci Cinayetini Itiraf Etti

Edinilen bilgiye göre, 22 Haziran 2004 tarihinde motosikletiyle evinden ayrilan ve bir daha kendisinden haber alinamayan Ilhami Karacan (41) yakinlari tarafindan 3 gün sonra Urgan Mahallesi Tas Ocaklari mevkisinde silahla vurularak öldürülmüs halde cesedi bulunmustu. Olay yerinin jandarmaya ait olmasi ve o gün hiçbir delil bulunamamasi nedeniyle zanlilar yakalanamamisti. Olayin meydana geldigi yerin güvenligi jandarmadan polise devredilince faili meçhul cinayet dosyasi yeniden açildi. Özel polis ekibi 1 yil boyunca cinayeti çözebilmek için yüzlerce kisinin ifadesine basvurdu.
Ifadesine basvurulanlar arasinda dini nikahli esini geçen yil öldürmek suçundan Karaman M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan M.S. de vardi. Ekipler, cezaevinde görüstügü M.S.’nin verdigi ifadesinde suçu kendisi ile birlikte cinayete kurban giden kisinin akrabasi olan A.Y. (38) ile birlikte islediklerini itiraf etti. Bunun üzerine ekipler diger cinayet süphelisi A.Y’yi de gözaltina aldi.
Cezaevinde bulunan zanlinin olayla ilgili suç aletlerini Fisandun Barajina attiklarini söylemesi üzerine Mersin Emniyet Müdürlügü su alti ekibinden yardim istendi. Baraja gelen ekip iki gün boyunca suç aletlerinin atildigi bölgede arama yapti. Su seviyesinin yükselmesi ve baraj dibinin balçikla kapali olmasi nedeniyle suç malzemelerine ulasilamadi. Emniyet Müdürlügünde ifadesi alinan ve suçlamalari kabul etmedigi ögrenilen A.Y. sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284