Cumhuriyetimizin Ilan Edilisinin 90. Yili Törenlerle Kutlandi

Ilimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami düzenlenen törenlerle kutlandi.

 Cumhuriyetimizin Ilan Edilisinin 90. Yili Törenlerle Kutlandi

Kemal Kaynas Stadyumu'nda gerçeklesen törene, Ilimiz Valisi Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Albay Mustafa Akis, askeri ve mülki erkan ile vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan konusan Vali Murat Koca, "Cumhuriyetimizin kurulusunun 90. yil dönümünü cosku ve kivançla kutluyoruz. Bugün Cumhuriyetimiz 90 yasinda. Bu anlamli gün bizlere geçen süre zarfinda geldigimiz seviyeyi degerlendirme, gelecege dönük hedeflerimizi gözden geçirme imkanini vermektedir. Cumhuriyet, Türk milletinin Büyük Atatürk önderliginde verdigi emsalsiz mücadelenin, onurlu durusunun, vatan sevgisinin, egemenligine sahip çikma ve bagimsiz yasama iradesinin ortaya çikardigi bir eserdir. Kurtulus Savasi’nda tarihi bir basari elde edilmesi ve ardindan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasi, Anadolu’daki bin yillik egemenligimizi ebedilestiren ileri görüslü bir adim olmustur. Cumhuriyetimizin kazanimlari, bir asra yaklasan zaman diliminde kat ettigi mesafe, ülkemizin bölgesindeki ve dünyadaki saygin konumu süphesiz hepimiz için büyük bir iftihar vesilesidir. 90 yil milletlerin hayatinda çok uzun bir süre degildir. Böyle bir çerçeveden bakildiginda Cumhuriyet’in çok daha fazla köklestigini ve halkimiz tarafindan benimsendigini görmekteyiz. Bugün Cumhuriyet’in ve onun kazanimlari, halkimiz arasinda farkedilenin çok üzerinde bir mutabakata dönüsmüstür. Bu hususta vatandaslarimizin hiçbir tereddüdü de yoktur. Uzun yillar devam eden savaslar nedeniyle yanmis yikilmis, imkansizliklar içindeki Türkiye’nin, bu kadar kisa bir süre içerisinde modern bir devlete dönüsmesi ve bugünkü seviyeye ulasmasi örnek bir basari ve gurur tablosudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi saygi ve rahmetle, gazilerimizi minnetle aniyorum. Bütün vatandaslarimiza bu büyük bayram gününde sevgi ve saygilarimi sunuyorum" dedi.
Vali Koca’nin konusmasindan sonra Cumhuriyet Bayrami ile ilgili yapilan yarismada dereceye giren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan hediyeler verildi. Program, halk oyunlari gösterileri ve siirlerin okunmasinin ardindan resmigeçit töreni ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284