Güven Huzur-8 Uygulamasında Karaman’da 8 Bin 602 Liralık Para Cezası Kesildi

Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanmasını amacıyla yurt genelinde 74 bin 162 personelle gerçekleştirilen “Türkiye Güven Huzur” uygulamasında, çeşitli suçlardan aranması bulunan bin 159 kişi yakalanırken, çok miktarda uyuşturucu, silah, mühimmat ile kaçak mal ele geçirildi.

Güven Huzur-8 Uygulamasında Karaman’da 8 Bin 602 Liralık Para Cezası Kesildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 22 Aralık akşamı 81 il genelinde ve eş zamanlı olarak stratejik öneme sahip bölgeler ile umuma açık yerlerde “Türkiye Güven Huzur” uygulamalarının 8’incisini gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından birçok birim amirinin Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinden canlı olarak takip ettiği uygulamaya asayiş, terör, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, narkotik, deniz ve havacılık şubelerinden toplam; 13 bin 525 ekip, 11 hava aracı, 84 deniz aracı, 316 dedektör köpeği, 74 bin 162 personel katıldı.

Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanmasının amaçlandığı uygulama, şehir giriş-çıkışları ile şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 4 bin 329 uygulama noktasında ve 7 bin 435 umuma açık yerde gerçekleşti.

Türkiye genelinde yapılan Güven Huzur-8 uygulamasında Karaman’da yapılan denetimlerde İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 12 noktada ve umuma açık yerlerde bulunan denetimlerde bin 211 kişi ve 628 araç sorgulandı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi gözaltına alınırken, 9 araçta trafikten men edildi. Toplam 15 kişiye ise adli ve idari işlem yapılarak 8 bin 602 lira para cezası kesildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284