Anadolu Mektebi Öğrencileri, Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu’yu Anlattı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında öğrenciler tarafından “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Öğrencileri, Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu’yu Anlattı

Hatuniye Medresesi’nde gerçekleştirilen panele İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Panel öncesi kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Prof. Dr. Sami Güçlü’nün ilk olarak Sakarya Üniversitesinde başlattığı çalışmanın liselerde de uygulanması konusunda Sakarya’da öncülük yaptığını belirterek bugün proje öğrencilerinin onlarca ilde salonları dolduruyor olmasının sevindirici bir başarı olduğunu ifade etti.

Nuri Pakdil’in kitap okumadan önce güzel elbiselerini giyerek okumayı aktif bir eylem olarak gördüğüne değinen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Kitaplardan beslenerek gelişeceğiz. Kitap sayfalarında teneffüs eden Anadolu Mektebi öğrencileri, okudukça her geçen gün daha da gelişerek, üreterek başarılarına yenilerini ilave edecek. Okumanın paha biçilmez karşılığı, kelimelerin hakkını vererek büyüyen Ayça Bilge kızımızda olduğu gibi geleceğe saçılan tohumlar olacak. Okudukça yeşeren tohumlar, Anadolu’yu mektebe dönüştürmüş bilge nesillerin yetişmesine vesile olacak.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Ardından “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” adlı panele geçildi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Müfit Korkmaz’ın yaptığı panelde ilk olarak TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Aygün söz aldı.

Rümeysa Aygün’ün konuşması sonrasında Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Sari, Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ele alış şekliyle “Yoksulluk” üzerine değerlendirmeleri konu edinen bir konuşma yaptı.

Mustafa Kutlu’nun tabiat sevgisini ise Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hilal Topçu anlatırken 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fadime Betül Demirci “Ah Şu Çılgın İsteklerimiz” konu başlığı ile Mustafa Kutlu’da Modernizm ve Ekonomisi üzerine değerlendirmelerini ortaya koydu.

Son konuşmacı ise TOBB Lütfi Elvan Fen Lisesi öğrencisi Dudu Kabakçı oldu. Dudu Kabakçı ise Mustafa Kutlu’nun kitaplarında “Anadolu’da Yaşam ve Anadolu Kadını” modelini anlattı.

Prof. Dr. Sami Güçlü’nün telefon bağlantısıyla katıldığı panel sonunda bir değerlendirme konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, sunumları dolayısıyla öğrencilere teşekkür ederek Mustafa Kutlu’nun “Bir şey yap güzel olsun. Huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Program panele konuşmacı olarak katılan öğrencilere hediyelerin verilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284