Harman Zamaninda Hüzzamdan Garib’e Türk Müziginin Tüm Renkleri Dinleyiciyle Bulustu

Özlem Varisli Atçeken’in hazirladigi programin Orkestra düzenlemelerini Riza Atçeken ve Abdülkadir Karatas yapti.

 Harman Zamaninda Hüzzamdan Garib’e Türk Müziginin Tüm Renkleri Dinleyiciyle Bulustu

Program Okul Müdürü Zeki Tuman’in açis konusmasiyla basladi. Zeki Tuman konusmasinda “Pek çok sanat eseri insanin gözle görebilecegi mücessem eser iken musiki elle tutamadigimiz, gözle göremedigimiz, ama acilarimizi kederlerimizi, sevinçlerimizi dile getirdigimiz ve insanin ruhuna hitap eden deyim yerindeyse insan ruhunun dilidir. Geçmisten günümüze dünyadan sayisiz medeniyet ve kültür gelip geçmistir. Bunlarin bir kismindan bugüne çok az eser kalmistir. Onlari ancak bize biraktiklari eserlerle taniyabiliyor onlar hakkinda bir bilgi sahibi olabiliyoruz. Türk musikisi bu anlamda bizim geçmisten bugüne uzanan en büyük soyut kültürel miraslarimizdan biridir. Tarihin en eski çaglarindan baslayarak, Farabi ve Ibn-i Sina’dan gelen bu müzigimizi balkanlardan, Akdeniz’e, Anadolu’dan Asya’nin içlerine kadar tasimis ve dünyanin en muazzam eserlerine insanlik tarihine armagan etmis bir milletiz. Baki kalan bu kubbede bir hos seda imis“ der sair Bu gençlerin “bu kubbede daha nice hos sadalar” birakmasini temenni ediyor; hepinizi muhabbetle selamliyorum. Hos geldiniz seref verdiniz” dedi.

Program iki bölümden olustu ilk bölümde sanat müziginin essiz örnekleri seslendirildi. Programda Yunus Emre’ye ait iki adet eser yer aldi.
Halk Müziginin seçkin örneklerinin yer aldigi ikinci bölümde ise Nesimi ve Yunus Emre’den eserlere de yer verilirken TRT repertuar’inda yer alan Karaman’a it tek Türkü olan Kebabin tuzu gibi adli eser seslendirildi.
Neset Ertas’in Hasret düstü gönlüme isimli eseri çok sesli acapella seslendirildi. Koronun doga canlandirdigi bölüm ise seyircilerden yogun alkis aldi.
Programin sürprizleri bununla da kalmadi. Programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Anabilim dali Ögretim üyeleri Adnan Kiliçarslan ve Murat Can’in da sazlariyla sahnede yerlerini aldilar ve ögrencilerle birlikte eserleri icra ettiler.
Programin sonunda programa emegi geçenlere plaket verilirken, özellikle yogun emek sarf eden yardimci personele ve velilere çiçek takdim edilmesi seyirciden büyük alkis aldi.
450 kisilik konser salonu yetersiz kaldi seyircilerin büyük bir kismi konseri ayakta da izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284