Kamil Özdag Fen Fakültesinden Ögrencilerle Söylesi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi ögretim üyeleri ögrencileriyle söylesi gerçeklestirdi.

Kamil Özdag Fen Fakültesinden Ögrencilerle Söylesi

Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonu’nda 22 Mayis 2013 Çarsamba günü saat 15.00’te düzenlenen söylesiye Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Kimya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, Matematik Bölümü Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari ve Yrd. Doç. Dr. Nihal Yokus katildi.
Prof. Dr. Fevzi Kiliçel, “Bilimsel çalisma, kainatta cereyan eden olaylarin anlasilma safhasidir.” diyerek ögrencilerin son sinifa gelip tez yazana kadar arayis içinde olmadiklarina dikkat çekti. “Bilimsel çalisma sadece akademik kariyer için yapilmamali.” diyen Prof. Dr. Kiliçel, “Bilimsel çalismayi yardimci doçent, doçent ya da profesör olmak için basamak olarak görüyorsaniz ve esas gayeniz bilim degilse bos islerle ugrasiyorsunuz demektir. O zaman sizin yaptiginiz bilim degil, film olur.” seklinde konustu.
Bilimsel çalisma sayesinde bilim adaminin hem kendisine hem de insanliga yarar saglayacagina vurgu yapan Prof. Dr. Kiliçel, ögrencilere ögüt vererek sunlari kaydetti: “Çevrenizde olup biteni anlamaya çalismak ve hakikati anlamak için arayista olmalisiniz. Edison elektrigi tesadüfen bulmadi. Simsek çakarken ve yildirim düserken yayilan isigi merak edip sürekli arayis içinde oldugu için buldu. Anlamadan bilimsel çalisma olmaz. Önce çevremizde olup bitenleri anlamaya çalismaliyiz.”
Yrd. Doç. Dr. Kamil Ari ise ögrencilere bilimsel ahlaktan, bilim ve inanç ikileminden söz etti. “Bilim ahlaki dogrulari oldugu gibi yansitmak demektir.” diyen Ari, bilim ve din arasinda dengede durmak gerektiginin altini çizdi.
Söylesinin ardindan Kamil Özdag Fen Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrenciler, fakülte tarafindan düzenlenen fotograf sergisini gezdiler.
Kamil Özdag Fen Fakültesi Ögrencilerinden Fotograf Sergisi
Kamil Özdag Fen Fakültesi Biyoloji bölümü ögrencileri 20-22 Mayis 2013 tarihleri arasinda üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Sergi alaninda “fotograf sergisi” düzenlediler.
Biyoçesitlilik ana temasindan hareketle fotograflarini çeken Biyoloji Bölümü ögrencileri Osman Keles, Halil Kaya ve Çagri Kus’a Karamanli 4 doga fotografçisi da destek verdi.
Sergide Karadag’da yasayan sürüngen-memeli hayvanlar, kus ve endemik bitki türlerini de konu alan toplam 36 fotograf sergilendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284