Karaman’da Gelecegin Milli Atletleri Yetisiyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalismalarina devam eden genç atletler elde ettikleri basarilar ile ümit veriyor.

 Karaman’da Gelecegin Milli Atletleri Yetisiyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, "Il Müdürlügümüz bünyesinde minikler, yildizlar, gençler ve büyükler kategorisinde çalismalarina aktif olarak devam eden sporcularimiz il içi ve il disinda gerçeklestirilen yarismalarda almis olduklari derece ve basarilar ile gelecegin milli atletleri olma yolunda emin adimlarla ilerliyorlar" dedi. Yildizlar ve gençler kategorilerinde çalismalarina devam eden sporcularin önümüzdeki yillarda Türk milli takiminin iskeletini olusturacak yetenekte oldugunu ifade eden Kisacik, Karamanli sporcularin ulusal ve uluslararasi birçok yarismada basari yakalamis spor kulüplerinin de dikkatini çekmeyi basardigini ve birçok sporcunun da bu kulüplerin bünyesine katilabilecegini ifade etti.

2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunlarinda Karamanli atletlerin de yer almasini hedeflediklerini, bunun için yogun bir çalisma programi uyguladiklarini ve 60 kisilik bir sporcu kadrosu ile yogun bir çalisma yaptiklarini belirten Kisacik, "Su anda Karaman’da yarislara 60 kisilik bir sporcu kadrosu ile hazirlaniyoruz. Sporcularin yaslarina ve spor yaslarina göre antrenörlerimiz esliginde haftada 4 ila 7 gün arasinda antrenman programi uyguluyoruz” seklinde konustu.
“AKTIF SPOR YAPAN ÖGRENCI DAHA BASARILI”
Atletizm bransinin son yillarda Karaman’da çocuklarin ve gençlerin gözde spor branslarindan biri oldugunu ve bu sayede sporcu sayisinin sürekli arttigini belirten Kisacik, bu konuda ögrenci velilerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Velilerin geçtigimiz yillarda çocuklarinin sporla ugrasmalari ile birlikte egitimlerindeki basarilarinin düsecegi konusunda yanlis bir önyargisi bulundugunu ancak bu önyargiyi aktif sporcularin egitimdeki basarilarinin artmasi ile astiklarini söyleyen Kisacik, spor yapan ögrencilerin egitimleri ile de yakindan ilgilendiklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284