Karamanli Gençlerden Savasa Hayir Eylemi

Ilimizde bulunan Karaman Gençlik Kültür Evi Dernegi’ne üye bir grup genç, Cumhuriyet Parki’nda savasi protesto etmek için bir basin açiklamasi yapti.

Karamanli Gençlerden Savasa Hayir Eylemi

Savas degil, baris istediklerini belirten gençler, “Emperyalizmin, Afrika’dan Uzak Dogu ’ya sömürge alanlari olusturmak amaciyla bu büyük cografyadaki kurulu siyasal yapilari yeniden dizayn etme süreci hizla devam etmektedir. Özellikle ABD güdümlü Yesil Kusak Projesi ve Büyük Ortadogu Projeleri temelinde beslenen yapilar, emperyalizmin bu cografyada amacina ulasmasina önemli katki sunmaktadir. Afganistan ve Pakistan ’la baslayan isgal süreci Irak’in isgaliyle sürdürülmüs, ‘Arap Bahari ” adiyla Misir, Tunus, Libya ’da sözde halk ayaklanmalariyla mevcut siyasal yapilar degistirilmistir. Emperyalizmin bu cografyada geldigi nokta, Suriye’nin isgali ile Iran ve Türkiye’yi köseye sikistirarak, Büyük Ortadogu Projesi’ne son seklini vermektir. Bu anlamda Suriye’den sonraki cephe Türkiye olacaktir.
AKP iktidarinin son on yilda uyguladigi dis politika ile Türkiye, adeta ABD’nin taseronluguna soyunmus, bu topraklar emperyalizmin üssüne dönüstürülmüstür. Suriye’nin isgali çerçevesinde hazirlanan senaryolar birer birer yürürlüge girmekte, Türkiye emperyalizmin koçbasi olarak savasa sokulmaktadir. ABD, Irak’ta yasadiklarini bugün Suriye’de yasamak istememektedir. Bu nedenle yillardir Türkiye üzerinde ekonomik, siyasal ve askeri operasyonlar yapilmaktadir. Ülkemiz, pompalanan sicak para ile ekonomik olarak kiskaca alinirken, siyasal iktidara, NATO’ya ve emperyalizme muhalif kesimler, baski altina alinarak korku toplumu yaratilmakta ve Suriye operasyonu için uygun kosullar olusturulmaktadir. Suriye komsu ülke. Bizimle kardes ülke. Her bayram sinirlari asip akrabalariyla bayramlasanlar Urfa, Antep, Hatay ’da yasayan on binlerce yurttasimiz degil mi? Öyleyse AKP hükümetinin meclisten savas teskeresi çikartma gayreti neden? Savasa yol açan nedir? Savas isteyen kimdir, kimlerdir? Isçi savas istiyor mu? Yoksul savas istiyor mu? Analar, esler, kardesler savas istiyor mu? Savas cephesine sürülmeyi bekleyen erler savas istiyor mu? Savasi kim ister? Biz degilse Onlar savas istiyor? ABD istiyor, NATO istiyor, AKP ve MHP de savas istiyor. Savas isteyenlerin ortak çikarlari var: Zenginliklerine zenginlik katmak, Ortadogu ’da egemenlik alanini genisletmek belki de en masum olanidir. AKP Suriye Aleviler ine, MHP Suriye Kürtlerine düsmanliklarini kusmak için savas istiyor. Bu iki parti, AKP ve MHP siyasi sebeplerle bu savasi istiyorlar! Patronlar ekonomik güçlerini artirmak için AKP ve MHP’nin dinci-fasist politikalarina ses çikartmiyorlar; destek veriyorlar! AKP-MHP ortakligina; ABD emperyalizminin taseronluguna; Türk sermaye sinifinin yeni pazarlara açilma sevdasina; bu pahali ve ölüm getirecek kumara Türkiye’nin girmemesi için birlesme ve harekete geçme çagrisi yapiyoruz. Karaman Gençlik Kültür Evi olarak tüm halkimizdan, bu kirli savasa karsi tepkilerini yükseltmelerim, savas karsiti eylem ve etkinliklere destek vererek seslerini siyasal iktidara duyurmasini istiyoruz. Bu savasin faturasini emekçimiz, dar gelirlimiz, köylümüz ve çiftçimiz kan ve yoksulluk olarak ödeyecektir. Daha simdiden yapilan zamlarda bu savas çigirtkanliginin çok ciddi bir etkisi vardir. Insanlik tarihi bize vahsi kapitalizmin kanla beslendigini defalarca göstermistir.
Ne yazik ki savas bize mutlulugu degil, annelerin çigliklarini hatirlatacaktir. Nice insanlar ölecek, Nice baris güvercinleri katledilecektir. Kimileri ise bu katliamlarin yasanmasi için silah satacak servetine servet katacaktir. Kimileride hiçbir seyin farkina varmadan bu silahlari kusanacaklardir. Dünyanin gelecegi olan biz gençler, bu savas naralarini; kardeslikle, dostlukla ve haykirdigimiz baris sloganlariyla bastiracagiz” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284