Kitap Hayattir Projesi Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nca Türkiye genelinde baslatilan “Kitap Hayattir” projesi ilimizde de hayata geçirilmisti.

Kitap Hayattir Projesi Devam Ediyor
Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, "Kitap Hayattir" slogani ile kitap okumayi, incelemeyi ve degerlendirmeyi içeren en az 45 dakikalik bir günlük yasam etkinligi planladiklarini dile getirdi.
Erkan, çocuklara kitap okumayi zorla degil de, sevdirilerek ve severek okumalari hususunda elimizden geleni yapacaklarini ifade etti.
Korunma ve bakim altinda bulunan her yastaki çocuklarin katilimi ile Sevgi Evleri ve kiz yetistirme yurdu bahçesinde onlari bir de sürpriz bekliyordu.
Sair-Yazar Murat Soyak bu etkinlige destek verdi.
Kitap sevgisi ve okuma bilinci üzerine söylesi gerçeklestiren Soyak, “Kisinin kendisini tanima, bilme süreci olarak o ilk gençlik günleri kiymetli bir çagdir. Bu asamada “kendini bil” düsturunu hatirlamak gerek. Evet, bunu saglayacak olan öncelikle esasli okumalardir” dedi.
Soyak, Doguyu ve Batiyi kitaplarin aydinliginda derinligine okumanin gelecek için büyük kazanim sagladigini belirtti.
Yazarlarin eserlerini bir külliyat kapsaminda okunmasi gerektigine vurgu yapan Soyak, “Okumalar sonrasinda bir güzellik, iyilik sökün edecektir” dedi.
Öncelikle okuma çabasini sürekli kilmak gerektigini kaydeden Soyak, “Okuduklarimizin etkisi ile yeni kapilar açilacaktir. Okumak eylemi, hayati anlamli kilmak içindir. Bu asamada daha çok okumak üzerinde durmak gerek. Bir de dogru insanlari seçmek önemli” dedi.
Etkinlik içinde Soyak’a çocuklar ve gençler okumak-yazmak konulu sorular yönelttiler.
“Kitap Hayattir”projesi kapsaminda Karaman’da birinci olan çocuklar ve okuduklari kitap sayfa sayisi söyle;
Haziran                        Esma Hatun Eser                     2963                Mevlana Çocuk Evi
Temmuz                       Esma Hatun Eser                     3945                Mevlana Çocuk Evi
Agustos                       Mehmet Özler Eken                   4553                Sevgi Evleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284