Konyali Yazarlar Sariveliler’de Fidan Dikti

Türkiye Yazarlar Birligi Konya Subesi’nin ‘Yazilacak Çok Seyimiz Var’ gezisi bu yil Karaman’in Sariveliler ilçesine gerçeklestirildi.

Konyali Yazarlar Sariveliler’de Fidan Dikti

Sariveliler Ilçesi Milli Egitim Müdürü Musa Dalkiliç’in ev sahipliginde gerçeklesen geziye katilan Konyali gazeteci, yazar ve fotograf sanatçilari ilk olarak Sariveliler ilçesi TOKI mevkisinde Sariveliler Dernegi tarafindan gerçeklestirilen fidan dikimi ve uçurtma senligine katildi. Geziye katilan her bir yazarin fidan diktigi etkinlige Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur’la birlikte Sar-Der Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Akgül de katildi. Burada bir konusma yapan TYB Konya Sube Baskani Mehmet Ali Köseoglu, Konyali yazarlar olarak Sariveliler’de dikili birer agaçlarinin bulunmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur da, Konyali yazarlari Karacaoglan’in da diyari olan Sariveliler ilçesinde agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, dikilen her bir fidana sahip çikacaklarini, Sariveliler’in daha da yesil bir belde olmasi için çalismalarina devam edeceklerini kaydetti. Konyali yazarlari belediye binasinda agirlayan Baskan Hayri Samur, Ilçe Milli Egitim Müdürü Dalkiliç’a ve TYB Konya Sube Baskani Mehmet Ali Köseoglu’na tesekkür etti. Baskan Dalkiliç’in ilçe hakkinda bilgi verdigi toplantinin ve yöresel ikramlarin ardindan yazarlar, ilçe turunun ardindan Göktepe’de bulunan Büglü Baba sifali çamurunun bulundugu bölgeyi ve Köristan Kaya Mezarlari’ni gezdi. Çukurbag köyünde, Köy Muhtari Mehmet Olgun ve köylüler tarafindan hazirlanan yöresel ikramlarla agirlanan yazarlar, burada köylülerle sohbet etti. Isikli ve Günder mevkisinde manzara seyri ve doga yürüyüsü yapan yazarlar, aksam da Göktepe Yatili Ortaokulu’nda ögrencilerle birlikte “Yazarlarla Birgün” etkinligine katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284