Köylerde Kadastro Çalışmaları Başlıyor

Kadastro Müdürlüğü merkeze bağlı Aybastı, Bademli, Cerit, Çukurbağ, Dağkonak, Elmadağı, Narlıdere köyleri ile Ayrancı’ya bağlı Buğdaylı köyünde bulunan kadastro parsellerinin tamamında, Beydili, Davgandos, Güçler, Kızık, Ortaoba, Salur, Kılbasan köyleri ile Sudurağı beldesi Bahçelievler, Cumhuriyet, Ketenci mahalleleri ile Ayrancı ilçesi Yenimahalle ve Dede mahallerinde kısmi olarak yenileme çalışmalarına başlıyor.

Köylerde Kadastro Çalışmaları Başlıyor

Konuyla ilgili olarak Kadastro Müdür vekili İsmet Set yaptığı açıklamada, “Bu yönetmelik kapsamındaki çalışmalarda, tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin: Sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen Kadastro haritalarının(paftalarının) tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılması hedeflenmektedir.

Müdürlüğümüzce yenileme çalışmaları kapsamında bulunan köylerde ve mahallelerde taşınmazların zeminde bulunan sabit sınırları parsel maliklerinin ve kadastro ekibinin katılımı ile son teknolojik aletlerle koordinatlı olarak ölçülerek; uçuş haritaları uydu görüntüleri ve mevcut diğer verilere dayalı olarak kadastro paftaları yeniden düzenlenecek ve tapu sicilinde gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Yenileme çalışmaları kapsamında herhangi bir tespit ve tapulama çalışması yapılmayacak olup kadastro haritalarından (Paftalarındaki) kaynaklanan hataların giderilmesi amaçlanmaktadır. Yenileme çalışmaları kapsamındaki birimlerde en iyi ve sağlıklı sonuca ulaşılabilmesi için parsel maliklerinin arazi çalışmalarına iştirak etmeleri sınırlarını doğru göstermeleri önem arz etmektedir. Genel Müdürlüğümüz tarafından ihale yöntemiyle yaptırılacak olan çalışmaların 480 günde bitirilmesi planlanmaktadır” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284