Mevka Ile Üniversiteler Arasinda Isbirligi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) ile Selçuk Üniversitesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasinda isbirligi protokolü imzalandi.

 Mevka Ile Üniversiteler Arasinda Isbirligi

Imza törenine Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile birlikte bes üniversitenin rektörleri katildi. Programda kisa bir sunum yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya-Karaman illerinin üniversitelerinin birbirleriyle olan iletisim ve altyapisinin güçlendirilmesinin önemine deginerek, “Aslinda bu konuda zaten üniversitelerimizin belli bir faaliyet içerisinde olduklarini biliyoruz. Biz de buna bir nebze de olsa katkida bulunabilir miyiz diye düsündük. Onun disinda ögretim üyelerinin üzerinde çalistigi arastirmalarin ve projelerin ekonomik degere dönüsebilmesi adina dogru finansman kaynaklarindan yararlanilmasi hedeflemekteyiz” diye konustu.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, “Bu protokol Konya ve Karaman illerimiz için son derece faydali olacak diye düsünüyorum. Bu isbirligin hayirlar getirmesini diliyorum. Basta Konya Valimize ve rektörlerimize böyle bir protokolde yer aldiklari için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, birinci önceliklerinin TR52 bölgesi olarak geçen Konya-Karaman bölgesinin stratejisini hazirlamak oldugunu söyledi. Vali Dogan, “Bu masanin etrafinda bulunan rektör sayisi bölgemizin bilim üretme gücü açisindan ne kadar degerli oldugunu açik bir kanitidir diye düsünüyorum. Bes üniversite aslinda bizim asil gücümüzü de olusturuyor, bunun farkindayiz. Biz üniversitelerle böyle bir isbirligi ararken süphesiz üniversitelerin bilgi kaynagi oldugunu, bilgiye erisim noktasi oldugunun farkindayiz. Birinci önceligimiz bu bölgenin stratejisini hazirlarken bu güçlü bilgi kaynagindan istifade etmektir. Ve onlarla birlikte Konya-Karaman bölgesinin stratejisini hazirlamaktir. Ama bir o kadar daha önemli olan bir ayrinti var ki, o da üniversitelerle piyasa arasindaki isbirligine ara yüzü olmaktir. Umuyorum ki bugüne kadar yapilan çalismalarda destek aldigimiz üniversitelerimiz bundan sonrada bu protokol vesilesiyle artacaktir. Ben destek veren bütün rektörlerimize tesekkür ediyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan iki sehrin egitim, sanayi ve ticaret isbirligini gelistirecek protokol imzalandi.

 

?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284