Milli Servet Heba Oluyor

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, Türk Hava Kurumu Karaman Şube Başkanı Mahmut Büyükyağcı ile bir araya gelerek geçtiğimiz Kurban Bayramı sonrasında heba olan binlerce hayvan derisi ile ilgili sorunu masaya yatırdı.

Milli Servet Heba Oluyor

Sıcak havalarda deri zayiatının çok olduğuna dikkat çeken ve vatandaşlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini dile getiren Kapar ve BüyükyağcI, kesilen kurban derilerinin anında tuzlanması gerektiğini belirttiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kapar, “ Kurban Bayramı yaz aylarına denk geldiği için kurban derileri heba oluyor. Vatandaş deriyi kesimden iki üç gün sonra THK’ya götürüyor, ama maalesef derilerin birçoğu kokmuş oluyor ve çöpe gidiyor. Bu bir Milli Servettir. 

Ülkemizin hem ekonomik, hem de milli servet açısından kayba uğramaması için vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almaları ve bilinçlenmeleri gerekiyor. Bizler de bu konuda elimizden geleni yapacağız. Deri Bilincinin Geliştirilmesi için önümüzdeki yıl gerekli çalışmaları yapacak ve İnşallah Milli Servetimizin heba olmaması için gereken neyse yapacağız. Ben vatandaşlarımızın da özellikle Ülke olarak Milli Ekonomimize en çok sahip çıkmamız gereken bu zamanda bu konuda daha bilinçli ve duyarlı davranacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284