Olacağı Buydu. Raybüs Seferleri Şubat’a Kaydı

Hızlı Tren, Raybüs derken alınan kararların birbirini tutmaması yüzünden Karaman halkı üzüntü yaşıyor. Oysa ilimiz milletvekili iken Ulaştırma Bakanlığına atanan Lütfi Elvan’ın sayesinde başlatılan çalışmalar olumsuz yönde ilerleyerek Karaman halkıyla alay edilir duruma geldi.

Olacağı Buydu. Raybüs Seferleri Şubat’a Kaydı

2016 yılını Raybüs Ocak’ta başlıyor, Raybüs Temmuz’da başlıyor laflarıyla geçiren Karamanlılar bundan bir hafta öncede Raybüs seferlerinin Ocak ayında başlayacağı haberini duymuştu. Ama gel gör ki edindiğimiz bilgilere göre Konya’dan raybüs seferlerinin bir ay daha ertelenerek Şubat ayına kaydırıldığı yönünde oldu.
Yılan hikayesine dönen bu işlemin ortadan kaldırılması ne zaman neticelenecek bilmiyoruz. Ama özellikle Kalkınma Bakanımız eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a büyük bir görev düşüyor. Bu pervasızlığa son verilip mantıklı bir şekilde Raybüs seferlerinin derhal yaşama geçirilmesini ve yeni yıl müjdesi olarak halkımıza duyurulmasını istiyoruz.
Diğer taraftan Ocak ayında başlaması gereken Raybüs seferlerinin sabahın körüne konulması yani 06.20’de değil, 07.00’den sonra başlaması ve gün boyunca karşılıklı 4-5 sefer saati başlatılması yerinde bir hareket olacaktır.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zahide
Zahide - 7 yıl Önce

Neden Ankara'ya. direk seferler yspılmıyor?1989 yılında il olduk niye halen Konya'nın gölgesindeyiz?Ayrıca önceki çıkan haberi okudum.Ocak ta başlayacak diyr hem sabahın köründe hem de iki sefer görünüyor bu nasıl bir anlayış biz aktarmasız ve istediğimiz saatte A nkara'ya gitmek istiyoruz.Bir an önce çözümlenmeli.İlgililerin dikkatine lütfen...

melek
melek - 7 yıl Önce

sabahları Karaman'dan 06.20 seferi yapılırsa Ankara'ya mesai saatlerine yetişebilirsek ve akşamları Ankara'dan mesai bitimlerine sefer koyulur aynı gün Karama'a geri dönebilirsek hızlı tren ve raybüs amacına hizmet etmiş olur kanaatindeyim ve arzu etmekteyim.

Mustafa
Mustafa - 7 yıl Önce

Sonunda erteleye erteleye 1 Ocakta açtılar. EYBİS te 10 lira olarak gözüküyor ama öğrenciye indirim yapılmıyor sanki ona da bir çözüm gelirse iyi olur. Neyseki buna da şükür

SIRADAKİ HABER

banner284