Pasli, ‘Bayramlar Iletisim Ayarlarinin Gözden Geçirildigi Mübarek Günlerdir’

Ramazan Bayrami dolayisiyla mesaj yayimlayan Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli, bayramlarin sosyal hayatin en temel ilkesi olan iletisim ayarlarinin gözden geçirildigi mübarek günler oldugunu söyledi.

Pasli, ‘Bayramlar Iletisim Ayarlarinin Gözden Geçirildigi Mübarek Günlerdir’

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli, Ramazan Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi. Pasli mesajinda, Yilda iki defa idrak ettigimiz bayramlarin sosyal hayatin en temel ilkesi olan iletisim ayarlarinin gözden geçirildigi mübarek günler oldugunu söyleyerek, “insanlari birbirine baglayan temel bag iletisim, yani dildir. Insan eti yenilmez, derisi giyilmez, insanin tatli dilden baska nesi var ki” dedi.
Peygamber Efendimizin “Iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmis olmazsiniz” hadisi serifini de hatirlatan Pasli, Peygamber Efendimizin “Aranizda selami yayiniz” sözüyle de iletisimin temeli olarak selami belirleyerek, iletisimin önemini imana bagladigini” ifade etti. Dini inancimiza göre iki Müslüman’in 72 saatten fazla birbiriyle küs durmasinin haram oldugunun altini çizen Pasli, idrak edecegimiz mübarek Ramazan Bayramini vesile kilarak özellikle küs oldugumuz kardeslerimizle barismayi, sila-i rahimde bulunmayi, garip gureba ve fakir fukarayla bayramlasmayi unutmamamiz gerektigini” sözlerine ekledi.
Pasli, Tüm Islam aleminin huzurlu ve mutlu bayramlara kavusmasi dilek ve temennisiyle, inananlarin mübarek Ramazan Bayramini tebrik etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284