POMEM Kursları Polis Olmak İsteyen Gençlerin Umudu Olmaya Devam Ediyor

Karaman’da, Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) sınavına hazırlanan polis adayı gençlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ücretsiz eğitim desteği veriliyor.

POMEM Kursları Polis Olmak İsteyen Gençlerin Umudu Olmaya Devam Ediyor

Karaman’da, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker öncülüğünde başlatılan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ücretsiz olarak devam eden Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) hazırlık kursları polis olmak isteyen gençlerin umudu olmaya devam ediyor. Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu ve Kemal Kaynaş Stadyumu’nda 45 kursiyerin katılımı ile devam eden kurslarda polis adayı gençler alanında uzman eğitmenler eşliğinde tempolu koşu, açma-germe hareketleri, arttırma koşulları, sınav ve mekik egzersizleri ile diril, koordinasyon kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları ile oluşturulan parkurlarda sınavlara hazırlanıyorlar.

İlk olarak 2017 yılında 21. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavları ile başlayan kurslara 40 polis adayı genç katılırken 38 kişi spor mülakatlarını başarılı bir şekilde tamamlama başarısı gösterdi. Bu yıl ise 22. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavları için 45 polis adayı genç alanında uzman eğitmenler eşliğinde POMEM kurslarından yararlanmaya devam ediyor.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavlarına katılacak olan geçlere destek olmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Milletvekili Şeker, “Karaman’da Polis Okulu açıldığı zaman öğrenci alımında Karaman’dan bir tane sporu geçen gencimiz olmadı. Karaman’ın gençleri vatan ve millet sevgisi olan gençler. Bu işi iyi yapabilecek gençler. Bizlerde onlara destek olabilmek için böyle bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah bu projemiz ile gençlerimize iş ve aş kapısı açarak gençlerimizin geleceğine faydalı olmak istiyoruz. Karamanlı gençlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Karaman’da böyle bir projenin hayata geçmesinde fikirleriyle öncülük eden AK Parti Karaman Milletvekili Sayın Dr. Recep Şeker’e teşekkür ediyor, ücretsiz olarak devam eden kurslarımıza tüm gençlerimizi bekliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284