Sahte Sanduka Için Film Gibi Soygun

Konya’da kendi yaptigi sahte sandukayi tarihi eser diye 150 bin dolara satmak için pazarlik yapan sahis, filmi gibi bir planla soyuldu. Alici kiliginda gelen süpheliler pazarligi bitirdigi sirada içeri giren sahte polisler sahte tarihi eseri alirken, sahsi da kelepçeleyip araç içerisinde bos bir araziye birakti. Tarihi eser görünümlü sanduka, sahte kül kutusu çikti.

Sahte Sanduka Için Film Gibi Soygun

Olay, merkez Meram ilçesi Bati Hadimi Mahallesi Berk Sokak’taki bir is yerinde meydana geldi. Iddiaya göre, Hüseyin A. (38), Karaman’dan Ali Y. (57) ile yaptigi görüsmede elinde çok degerli tarihi sanduka oldugunu söyledi. Ali Y., yaninda sarraf kiligina soktugu yakini Hazreti K. (30) ile Hüseyin A’nin yanina gitti. Ikili, Hüseyin A. ile sahte sanduka için 150 bin dolara anlasti. Bu sirada arkadan gelen silahli 5 kisi, “Polis istihbarat yat” diyerek 3 sahsi da etkisiz hale getirdi. Hüseyin A’nin eline plastik kelepçe takan sahte polisler, gerçek zannettikleri sanduka ile birlikte sahsi kendi otomobiline bindirip kaçirdi. Is yerinden üç araçla çikan sahte polisler, Hüseyin A’yi kendi otomobili içerisinde elleri kelepçeli sekilde Kasinhani Mahallesi’nde bos bir araziye terk etti. Hüseyin A., elindeki plastik kelepçeyi kanal kenarinda bulunan betona sürterek kurtuldu. Polise giden Hüseyin A, “Süs esyasi yapmistim, isminin Ali oldugunu bildigim bir sahis satin almak istedi. Bende 15 bin lira istedim, o sirada adamlari polis diyerek benim yaptigim esyayi ve cep telefonumu gasp edip kaçirdi” diyerek sikayetçi oldu.
Konya Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, olayla ilgili çalisma baslatti. Yapilan çalismada polis, süpheli Ali Y’nin kullandigi araçlardan yola çikarak Karaman’daki adresini belirledi. Karaman polisi ile irtibata geçen Konya polisi, Karaman’da birçok adrese es zamanli operasyon düzenledi. Operasyonda süpheliler Hazreti K., Metin K. (38), Mustafa C. (23), Abdülkerim Y., Zeynel Y. (19) ve Niyazi Y. (32) yakalandi. Kaçtigi belirlenen Ali Y’nin yakalanmasi için ise çalismalar sürüyor.
Polis kiligina girip sandukayi çalan süphelilerin yakalanmasinin ardindan evlerinde arama yapildi. Aramada elektrikli sok cihazi ile kurusiki tabanca ele geçirildi. Sahte sandukayi arayan polis ilk önce bulamadi. Daha sonra süpheliler, sahte sandukayi amcalarina ait bir çiftlik evine gömdügünü söyledi. Çiftlik evinde yapilan kazida sanduka ele geçirildi. Süphelilerin polisin sahte demesine ragmen sandukanin hala gerçek oldugunu iddia ettikleri ögrenildi. Süphelilerin, "150 bin dolara anlastik, para vermemek için de böyle bir yöntemle aldik" dedikleri ögrenildi.
Filmleri aratmayan bir soygunla çalinan sahte sandukayi polis ekipleri Konya Müzeler Müdürlügü’ne götürerek inceletti. Müze Müdürlügü yetkilileri, yaptiklari incelemede sanduka denilen tarihi eser görünümlü metal yapinin eski dönemlerde kullanilan ve yakilan insanlarin küllerinin kondugu kül kutusuna benzetilerek yapildigini belirtti. Sahte oldugu resmi olarak belgelenen kutuya, yeni bir olayda kullanilma ihtimali olmamasi nedeniyle yetkililer el koydu.
6 süpheli ise, “unvan gaspi, yagma, adam kaçirma” suçlarindan adliyeye sevk edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284