Tahta Kizaklarla Kayak Keyfi

Yilin 4.5 ayi kar yagisinin oldugu Sariveliler ilçesinde gençler yaptiklari tahta kizaklarla karin keyfini çikariyor

Tahta Kizaklarla Kayak Keyfi
Sariveliler ilçesinde gençler yaptiklari tahta kizaklarla karin keyfini çikariyor.
Toroslarin zirvesinde bulunan Karaman'in Sariveliler ilçesi Antalya'nin Alanya ilçesine sadece 80 kilometre uzaklikta bulunuyor. Yilin 4.5 ayi kar yagisinin görüldügü Sariveliler ilçesinde gençler bos vakitlerinde tahtadan yaptiklari kizaklarla karda kaymanin keyfini çikariyor. Ilçede kar kalinligi 1.5 metre iken, yüksek kesimlerinde 3 metreye kadar ulasiyor. Tahta kizaklarla karda kayan vatandaslar ise Sariveliler ilçesinde kayak merkezinin olmasi gerektigini söylüyor. Sariveliler ilçesinin denize
sadece 80 kilometre uzaklikta bulundugunu belirten vatandaslar, "Ilçemize Erciyes ve Palandökenden daha çok kar yagiyor. Buraya yilin 4.5 ayi kar düser. Burada kayak merkezi olsa insanlar Aralik ayindan Mayis ayina kadar kayak yapabilir. Alanya bize 80 kilometre uzaklikta. Alanya'da denize giren bir kisi burada kayak yapabilir" dedi.
KAR OTOMOBILLERI VE SOKAKLARI YUTTU
Sariveliler ilçesine 3 gündür araliksiz yagan kar, hayati durma noktasina getirdi.
Yagan kar nedeniyle caddeler, sokaklar ve yol kenarlarinda park halinde bulunan araçlar karin altinda kalarak görünmez hale geldi. Dün geceden buyana yagan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalinligi 2 metreyi buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284