Vali Meral Golda’yı Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, İlimiz Kâzımkarabekir İlçesinde gıda ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren Golda Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ziyarette bulundu.

Vali Meral Golda’yı Ziyaret Etti

Golda Gıda tesislerine ziyarette bulunan Vali Meral, Şirketin Genel Müdürü Fatih Doğan tarafından karşılandı. Ziyarette Vali Meral’e Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, daire müdürleri ve genel meclis üyeleri eşlik etti.

Genel Müdürü Doğan’dan şirketin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Meral, bölgeye önemli ölçüde istihdam sağlayan tesislerin, ilimiz ve ülke ekonomisine sağladığı katkılarının önemli olduğunu ifade ederek, gıda üretiminde ilk sıralarda yer alan ve ülkemizdeki üretimin büyük bir kısmını karşılayan Karaman’ın bu konumuyla bir gıda şehri olduğunu dile getirdi.

İlimiz Kâzımkarabekir ilçesinde yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan tesislerde; Makarna, un, irmik, bakliyat, bisküvi ve gofret fabrikasından oluşan Golda Gıda Anonim Şirketi bünyesinde ayrıca günlük 11 ton sütün elde edildiği süt hayvancılığı yapılıyor. Yılda 100 milyon dolarlık ihracat hedefleyen Golda Anonim Şirketi ilimize ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284