Ahmet Yesevi Camii'nde Çalışmalar Sürüyor

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve kent mezarlığı yanında inşaatı devam eden Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Ahmet Yesevi Camii'nde Çalışmalar Sürüyor

Projesi Karaman Belediyesi tarafında hazırlanan ve 3 bin 800 metrekarelik bir alanda çalışmaları devam eden Ahmet Yesevi Camii'nde çalışmalar tamamlandığında 2 bin kişi aynı anda saf tutabilecek. 

Ahmet Yesevi Camii inşaatındaki çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “2 bin kişinin aynı anda saf tutacağı Ahmet Yesevi Camii’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Üstü kapalı musallası, Cenazeler için yıkama yeri, Soğutma bölümleri, Taziye salonları ve Diyanet Vakfı tarafından itfaiyenin bulunduğu alana yapılacak olan müftülük hizmet binası ile birlikte Ahmet Yesevi Camii, ülkemizin örnek teşkil edecek yapılarından biri olacak. Cami içerisinde ahşap kaplamalara başlandı ve kolonlar küfeki taşlarla kaplandı. Şu anda caminin musalla alanına granit taşlar döşeniyor. İnşallah önümüzdeki Ramazan ayına ibadete açmayı hedefliyoruz. Burası vatandaşlarımızın destekleriyle yapılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284