Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Feridun Bilgin:Konya- Karaman Hizli Tren Hatti Ankara’yi Adana Ve Mersin’e Baglayacak

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Feridun Bilgin, Yeni Yüksek Hizli Tren (YHT) Gari insaatini yerinde inceleyerek, YHT Gari` nin 2016 yilinin birinci yarisinda hizmete sunacaklarini söyledi.

Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Feridun Bilgin:Konya- Karaman Hizli Tren Hatti Ankara’yi Adana Ve Mersin’e Baglayacak

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Feridun Bilgin, Yeni YHT Gari insaat sahasini yerinde inceledi. Insaat alanini inceledikten sonra açiklamalarda bulunan Bilgin, YHT Garinin Ankara ve Türkiye için önemli bir proje oldugunun altini çizdi. Bilgin, “Toplam 178 metrekare alan ve 7 kattan olusan YHT garinda 3 adet peron ve 6 adet hizli tren hatti olacak. Yeraltindan 2, yerüstünden 1 geçis ile baglanti yapilacak yeni gar Ankara Batikent, metrosu, Baskent ray Sincan ve Keçiören metrosu ile baglantili olup Ankara rayli rayli sisteminin merkezi haline gelecek. Tesis günde 15 bin yolcu kapasitesi, 4 yildizli oteli, restoranlari, kafeleri, dinlenme salonlari, büfeleri bin 250 araçlik otoparkiyla hizmete girdiginde Avrupa’nin da en modern hizli tren garlarindan biri haline gelecek. Suana kadar yapilan çalismalar sonucunda yüzde 54 oraninda ilerleme saglandi. Halen 730 kisinin çalistigi garimizi 2016 yilinin birinci yarisinda milletimizin hizmetine sunmayi hedefliyoruz” diye konustu.
‘Bakanligimiz ve TCDD özellikle son dönemde YHT yatirimlarina ilave projeleri hayata geçirmek için çalismalarini kesintisiz sürdürmektedir’ diyen Bilgin, konusmasini söyle sürdürdü:
“Ankara- Eskisehir, Ankara-Istanbul, Ankara-Konya, Istanbul-Konya yüksek hizli tren hatlarinda kisa sürede 20 milyonun üzerinde yolcu tasidik. Bunlara ilave olarak ülkemizin dört bir tarafini hizli tren aglari ile örmek için çalismalarimiza gece gündüz devam ediyoruz. YHT kapsaminda Ankara-Sivas, Ankara-Izmir, Bursa-Bilecik, Ankara hatlarinda çalismalar sürüyor. Sivas- Erzincan hattinin ilk kademesinin insaat çalismasina da basliyoruz. Yapimina devam eden Konya- Karaman hizli tren hattina ilave olarak Ankara’yi bu hat üzerinden Adana ve Mersin’e baglayacak güzergahta da çalismalarimiz sürüyor.”
2023 yilinda toplam 25 bin kilometre demiryolu agi uzunluguna ulasmayi hedeflediklerini belirten Bakan Bilgin, “Bu yil 2015 yili yatirim programina Eskisehir-Antalya, Erzincan-Erzurum-Kars, Kirikkale-Çorum-Samsun, Antalya, Aksaray, Nevsehir, Kayseri hatlarini da dahil ettik. Ankara- Istanbul yüksek tren hattini, Yavuz Sultan Köprüsü üzerinden üçüncü havaalani ve Halkaliya baglanacak hattinin, Anadolu yakasi kisminin yapim ihalesine, Avrupa kisminin proje ihalesine bu yil çikiyoruz" Ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284