Erenoglu`dan, Ermenek Devlet Hastanesine Inceleme

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Ermenek Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

 Erenoglu`dan, Ermenek Devlet Hastanesine Inceleme

Erenoglu, incelemelerine ilk olarak yapimi devam eden devlet hastanesi ek binasindan baslayarak firma yetkilisinden binanin son durumu hakkinda bilgi aldi.

Ermenek Devlet Hastanesi Bashekim Dr. Mehmet Alakaya, Bashekim Yardimcisi Dr. Emrah Seyman, Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Sevim Baran, Idari ve Mali Hizmetler Müdürü Seyit Ayan ile yapilan görüsmede ek binayi yapan firmanin poliklinik hizmetlerinin verildigi binanin revizyonunun gerçeklestirilebilmesi için söz konusu binanin bosaltilmasini istediklerini belirttiler. Bunun üzerine Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu, gerek hizmetin aksamamasi gerekse çalisan ve hasta magduriyetinin olmamasi için poliklinik yapilabilecek uygun bir yer arayisina geçti. Farkli alternatiflerin yerinde görülerek degerlendirilmesinin ardindan en uygun yerin hastane bahçesinde gelecek dönemde kullanilmak üzere insa edilen sosyal alanin geçici süreligine poliklinik hizmetleri için kullanilmasina karar verildi. Erenoglu, "Ermenek Devlet Hastanesi’nde çalisma kosullarinin ne kadar zor oldugunu görebiliyorum. Bir yandan insaat devan ediyor, diger yandan saglik hizmeti kesintisiz devam ediyor. Gönül isterdi ki, yeni bir bina sifirdan yapilsin, sizleri de tamamen o binaya tasiyalim. Ancak bu suanda mümkün degil. Bu sartlarda en uygun ortami bulmak zorundayiz” seklinde konustu.
Diger taraftan diyaliz biriminin geçici olarak bulundugu binayi ziyaret eden Genel Sekreter Erenoglu, buranin da diyaliz hastalari için kesinlikle uygun olmadigini ifade ederek, “Burada diyaliz hizmetlerinin saglikli sekilde verilemeyecegini vurguladi. Diyaliz çalisanlarinin da görüslerini dinleyen Erenoglu, Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Aaltunsol ile yaptigi görüsme neticesinde Ermenek Toplum Sagligi Merkezinin bir kisminin geçici olarak diyaliz hastalarinin tedavileri için kullanilmasi mutabakatina varildi. Toplum Sagligi Merkezini de gezen Erenoglu, Ermenek Devlet Hastanesi Bashekimi Uz. Dr. Mehmet Alakaya’ya derhal tasinma islemleri için gerekli planlamanin yapilmasi talimatini verdi. (IHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284