Yumurtanin Sarisi Sigara Kadar Tehlikeli

Amerika`da Ulusal Kalp Akciger ve Kan Enstitüsü tarafindan yapilan arastirmaya göre yumurta sarisinin sigara kadar zararli oldugu ortaya çikti.

Yumurtanin Sarisi Sigara Kadar Tehlikeli
Haftalik tüketilen yumurta sarisinda sigaranin yaptigi etkiyi göstererek önemli bir kalp hastaligi olan arterlerin hizla kalinlasmasini hizlandirdigi bildirildi.
Atherosclerosis Gazetesi'nde yayinlanan arastirmada, önemli bir kalp hastaligi olan karotid duvar kalinligi olan hastalara günlük yasaminda ne siklikta yumurta yiyorsunuz ve günde kaç tane sigara içiyorsunuz sorusu soruldu. Elde edilen sonuç ise söyle açiklandi:
Sigara Içmeyen ve Yumurta Sarisi Yemeyen 40 yil Fazla Yasiyor
"Sigara içmenin ve yumurta sarisi yemenin ayni oranda karotis duvar kalinligini arttirdigi gözlemlenmistir. Sigara içmeyen ve yumurta sarisi tüketmeyen insanlarin tam tersine 40 yil sonra az bir artis oldugu ve sonrasinda bu artisin sabit kaldigi gözlemlenmistir."
Yumurta tüketimi yüzde 20 olan insanlarin karoits arter daralmasi agir sigara içicilerle ayni oldugu söylenmektedir. Kalp hastaligi için önemli bir risk oldugunu söyleyen bilim insanlari, insanlarin yumurta tüketimine biraz daha dikkat etmesi gerektigini ifade ediyor.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284