KMÜ’lü Milli Sporculardan Bakü 2015 Oyunlarinda Büyük Basari

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) ögrencileri ve ayni zamanda milli sporcularimiz olan Taha Akgül, Soner Demirtas, Sezer Akgül ve Nur Tatar, Bakü 2015 Avrupa Oyunlarinda elde ettikleri basarilarla basta KMÜ ailesi olmak üzere bütün Türkiye’nin yüzünü güldürdüler.

KMÜ’lü Milli Sporculardan Bakü 2015 Oyunlarinda Büyük Basari

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunlarina 190 sporcuyla katilan Türkiye, alti gün süren güres müsabakalarini 2 altin, 1 gümüs, 7 bronz madalyayla tamamladi. Türkiye’nin güreste kazandigi 10 madalyanin 3’ü ise KMÜ ögrencilerinden geldi.
Altin Madalya Taha Akgül’ün
Erkekler serbest stil güreste Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden Taha Akgül, ilk turda Azerbaycanli rakibini 3-1, çeyrek finalde Polonyali ve yari finalde de Slovak rakibini tusla yenerek adini finale yazdirdi.
Finalde Belaruslu rakibiyle karsi karsiya gelen Taha Akgül, müsabakanin ilk dakikalarindan itibaren rakibi karsisinda üstün bir oyun sergileyerek buldugu sayilarla bir anda 6-0 öne geçti. Kalan dakikalarda da rakibine sayi sansi vermeyen milli güresçimiz, minderden 6-0 teknik üstünlükle ve 3-0 galibiyetle ayrildi. Bu skorla Taha Akgül üst üste dördüncü kez Avrupa sampiyonluguna ulasarak kendi rekorunu gelistirdi.
Soner Demirtas’tan Gümüs Madalya
Müsabakalarda erkekler serbest stil güreste 74 kiloda yarisan Soner Demirtas, ilk turda Fin rakibini 4-0 skorla ve çeyrek finalde Azerbaycanli rakibini tusla geçmeyi basardi, yari finalde de Bulgar rakibini 3-1’lik skorla saf disi birakarak adini finale yazdirdi. Soner Demirtas, finalde Rus güresçiyle karsilasti. Karsilasmadan maglup ayrilan Demirtas, erkekler serbest stilde gümüs madalyanin sahibi oldu.
Bronz Madalya Sezer Akgül’den
Erkekler serbest stil 57 kiloda milli güresçi Sezer Akgül, ilk turda Estonyali rakibini 3-0 yendi ve çeyrek finalde Rus rakibine 3-1 kaybetmesine ragmen rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçlarina kaldi. Repesaj ikinci turunda Ukraynali rakibini 3-1 maglup eden Sezer Akgül, bronz madalya maçina çikma hakki elde etti.
Bronz madalya için repesaj maçinda Azerbaycanli güresçiyle karsilasan Sezer Akgül, rakibini tusla maglup ederek Türkiye’ye bronz madalya getirdi.
Tekvandoda Bronz Madalya Nur Tatar’dan
Bakü 2015 Oyunlarinda Avrupa kadinlar 67 kiloda mücadele eden Nur Tatar ise bronz madalya kazandi. Müsabakalarin ilk turunda Sirp rakibini yenen Nur Tatar, çeyrek finalde Azerbaycanli rakibine kaybetmesine karsin rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçlarina çikma hakki elde etti.
2012 Olimpiyatlari ve 2015 Dünya Sampiyonasinin gümüs, 2012 Avrupa Sampiyonasinin ise altin madalyali ismi Tatar, repesaj maçi ilk turunda eslestigi Hollandali tekvandocuyu maglup etti. Milli tekvandocu, repesaj maçi ikinci turunda Fransiz rakibini de yenerek bronz madalyanin sahibi oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284