Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Dünya'da Bu Bitki Sadece 7 Köyümüzde Bulunuyor

Tarım

Dünya’da sadece Karaman’a özgü bir tür olan ve Bucakkışla, Bostanözü, Çukur, Aşağı Akın, Yukarı Akın, Kurucabel ve Cerit Köyleri’nde yaşam imkanı bulan Kızıl kaplanotu (Dorycnium sanguineum ) bitkisi için Tür Koruma Eylem Planı yapılması çalışmalarına başlanıldı.

Bitki; Türkiye Bitkileri Kırmızı Kitabı'nda tehlike katagorisi "Duyarlı (VU) olarak belirlenen Bu bitki Dünya üzerinde başka bir yerde bulunmamakta, Karaman İli’ne ait endemik bir bitki olma özelliği taşıyor. 

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada;''Bitkiyle ilgili olarak ilimizde düzenlenecek olan “Karaman İli Kızıl Kaplanotu Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı” öncesinde Şube Müdürlüğümüz önderliğinde,12.07.2019 Cuma Günü, Şube Müdürü Mustafa ALKAN ve Şube Müdürlüğü Personeli, Proje uzmanları Dr. Ümit Subaşı ve Dr. Fatoş Şekerciler, KMÜ, Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ömer Çeçen, KMÜ, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulundan Öğretim Görevlisi Durmuş Ali Çarkacı, Karaman Merkez İlçe Jandarma Komutanlığından Turgut Kibrit, Bucakkışla Jandarma Komutanlığından, Taner Pınar, Ali Oynak, Okan Öztürk, , Aşağıakın Muhtarı Ali Ceylan, Bostanözü Ali Önkol,Bucakkışla Muhtarı Abdullah Kocaoğlu,Cerit Muhtarı Osman Ünal, Çukur Muhtarı Hüseyin Koç, Kurucabel Muhtarı Adem Yılmaz, Yukarıakın muhtarı Mustafa Aksoy, muhtar azaları ve Bucakışla Orman İşletme Şefliği personelinin katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda; yapılacak olan tür koruma eylem planı projesi hakkında bilgi verilmiş, tür tanıtılmış, ilgili endemik türün bölgemiz açısından önemi ve koruma stratejileri hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Daha sonra katılımcılar tarafından soru cevap şeklinde devam eden toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından tamamlanmıştır.''denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.