Evini Su Basan Vatandaş Kalıcı Çözüm İstiyor

Karaman’da şiddetli sağanak yağış sonrası bazı evlerin depo ve garaj bölümünü su bastı. Evlerinin depolarını ve garajlarını su basan vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor.

Evini Su Basan Vatandaş Kalıcı Çözüm İstiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İç Anadolu Bölgesi'ne yönelik art arda yaptığı uyarılar sonrasında, Karaman'da şiddetli sağanak yağış meydana geldi. Karaman'da ikindi saatlerinde başlayan yoğun yağış sonucu, cadde ve alt geçitler su birikintileri ile dolup taştı. Yoğun yağmur nedeniyle yollarda su birikmesi sonucu birçok araç sahibi, suyla kaplı yollarda araçları içinde mahsur kalırken birçok evi su bastı. Karaman Belediyesi ve Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir çalışma yürüterek duruma hızla müdahale etti. Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açarak suları tahliye ederken, trafik polisleri de yollarda güvenliği sağlamak için çalıştı.

Vatandaş "Kalıcı Çözüm" İstiyor

İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi 1075. Sokak’ta bulunan evlerin bodrum katlarını ve garajlarını su basması üzerine bölgeye Karaman Belediyesi’ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekiplerce su tahliye çalışmaları yapılırken çevredeki vatandaşlar yolda yer altından suyun tahliyesinin olmasını sağlayacak boru döşenmesi gerektiğini dile getirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284