Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Yöresel Ürünler Çin'e Tanıtıldı

Tarım

Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu ülkemizde yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin ticaretine yönelik istişarelerde bulunmak üzere ülkemize davet edilen Çin Halk Cumhuriyetine mensup iş insanları heyetini ağırladı.

Milletveki Dr.Recep Şeker tarafından organize edilen toplantıda Karaman İl Tarım Müdürü Orhan Özçalık tarafından Karaman'da yetişen yöresel ürünler hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Karaman’dan gelerek toplantı ve istişarelere katılan İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, İl Genel Meclis Üyeleri ile beraberinde çiftçiler ve iş adamları, Çin'li misafirlere Karaman'da yetiştirilen ürün numunelerinden görsel ve tadımlık ikramlarda bulundular. Çin Heyeti ile karşılıklı olarak Ticaretin geliştirilmesi adına önemli adımlar atıldı.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin korunması ve üretimi ile İlimiz Tarımının istişare edildiği toplantı sonrası karşılıklı iyi dilek ve temenniler ile görüşmeler sonlandırıldı ve Çin heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.