Aksoy’u Ziyaret Ettiler

Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy 10-16 Mayis Engelliler haftasi kapsaminda Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Destekleme Dernegini ziyaret etti.

 Aksoy’u Ziyaret Ettiler

Ziyarete Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Sube Müdürü Ömer Kiliç, Rehberlik ve Arastirma Müdürü Ertan Arici katildi.

Dernek Baskani Ilknur Harani ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Il Milli Egitim Müdürlünün ve Rehberlik Arastirma Merkezinin kendilerinden yardimlarini esirgemedigini, her türlü sikintilarinda kendilerini destek olduklarini bundan dolayi kendilerine çok tesekkür ettigini belirtti.
 Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konusmasinda; “Insan bazen dogustan bazen de hayatin akisi içinde meydana gelen talihsiz olaylar neticesinde hayatini çesitli engellerle sürdürmek zorunda kalabilmektedir. Özürlülük hali hiç kimsenin kendi tercihi olmadigi gibi, saglikli insanlarin da bu duruma düsmesi muhtemeldir. Bu nedenle toplumsal hayatimizi engelli vatandaslarimizin yasam kalitelerini yükseltecek sekilde düzenlemek durumundayiz. Bugün birçok engelli vatandasimiz, zorluklarin ardina saklanmayarak hayata sarilmis, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda basarilariyla topluma örnek olmuslardir. Bizlerin en büyük görevi ise onlarin kendilerini gerçeklestirecekleri ortami hazirlamak, egitim, saglik gibi imkânlara onlarin kolayca ulasmalarini saglamaktir. Sunu sevinerek ifade etmek istiyorum ki egitimin her alaninda oldugu gibi engelli vatandaslarimiza sunulan egitim imkânlari ile de Karaman örnek iller arasindadir. Ilimizde açilan Egitim Uygulama Okulu ve Is Egitimi Merkezi, Görme Engelliler Sinifi, Isitme Engelliler Sinifi, Otistik Çocuklar Özel Egitim Sinifi ve tüm engelli ögrencilerimizin ücretsiz tasima kapsaminda olmasi egitimde firsat esitliginin tabana yayildiginin en güzel göstergesidir Problemlerini en aza indirmis, hizmetleri toplumun tüm kesimlerine ulastirmis, huzurlu ve mutlu bireylerin oldugu bir toplum için bu alandaki çalismalarimiza hiz kesmeden devam ederek, kamu kurum ve kuruluslarimiz ile gönüllü kuruluslar ve sivil toplum örgütleri arasindaki iliski ve isbirligimiz bundan sonra da devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm engelli vatandaslarimizin 10-16 Mayis Engelliler Haftasini kutluyor,  sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284