Saray Holding, Dünya Süt Günü’nü Kutluyor

Bisküvi ve çikolata sektöründe oldugu gibi sütte de marka olmayi amaçlayan ve 10 milyon dolar yatirimla süt sektörüne adim atan Saray Holding, 21 Mayis’taki Dünya Süt Günü’nü kutluyor. Dünya Süt Günü’nde Türkiye’deki süt tüketiminin yetersizligine isaret eden Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, Türkiye’de yillik kisi basina 25 litre olan süt tüketiminin artirilmasi gerektigini vurguladi.

Saray Holding, Dünya Süt Günü’nü Kutluyor
Bisküvi, çikolata sektörünün ilk üç markasi arasinda yer alan ve 10 milyon dolar yatirimla süt sektörüne de adim atan Saray, 21 Mayis’taki Dünya Süt Günü’nü kutluyor. Karaman’da üretim tesisi kurma hazirliklarini sürdüren ve üretime yilsonunda baslamayi planlayan Saray, bisküvi ve çikolata sektöründe oldugu gibi sütte de marka olmayi amaçliyor. Saray, agirlikli olarak UHT süt olmak üzere, labne, kasar peyniri ve süt tozu üretimi yapacak
Uluslararasi Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yilinda aldigi bir kararla, her yil 21 Mayis, 'Dünya Süt Günü' olarak kutlaniyor. Dünya Süt Günü’nde Türkiye’deki süt tüketiminin düsüklügüne ve sektörün sorunlarina dikkat çeken Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, Türkiye’de süt tüketiminin gelismis ülkelere oranla çok düsük oldugunu söyledi.
Türkiye’de kisi basina yillik süt tüketiminin 25 litre oldugunu dile getiren Özdag, kalsiyum ve vitamin deposu olan sütün daha fazla tüketilmesi gerektigini vurguladi. Özdag, özellikle çocuklarin gelisim çaginda büyük bir öneme sahip olan sütün tüketiminin artirilmasi için son günlerde Hükümet’in bu konudaki girisimlerini de olumlu olarak degerlendirdi. 
Süt sektöründeki sorunlara da dikkat çeken Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, sektördeki kayit disi üretimin süt sektörünün önde gelen sorunlarindan biri oldugunu kaydetti. Türkiye’de yillik süt üretiminin 12 milyon ton olarak göründügünü ancak bu miktarin 6 milyon tonunun kayit disi oldugunun tahmin edildigini söyleyen Özdag, “Söz konusu tablo getirilen bazi tesvik tedbirleri ile her yil giderek azalsa da ciddi bir sorun olarak sektörün üzerinde agir bir yüktür” dedi.
Ikinci önemli sorun olarak süt fiyatlarini gösteren Sami Özdag, dönem dönem artan ve düsen fiyatlarin, hem süt üreticilerini hem de mamule dönüstüren firmalari zor durumda biraktigini ifade etti. Özdag, “Süt her hangi bir ürün gibi kosullara göre üretilebilen bir özellige sahip degildir. Planlama uzun bir süreç ister. Ani kararlarla azaltilip arttirilamaz. Bu nedenle temel politikalar gelistirmeyi gerektirir. Aile tipi üretimlerin modern ve karli isletmelere dönüstürülmesi, maliyet faktörünün minimum etkinlige düsürülmesi, pazarda haksiz rekabetin önlenmesi, tesvik tedbirlerinin arttirilarak devam ettirilmesi, milli politika gelistirilmesi zaruridir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284