Gevher Hatun Ilkögretim Okulu’nun Yeni Binasinin Temeli Atildi

Ilimizde faaliyet gösteren Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu`nun yeni binasinin temeli düzenlenen törenle atildi.

 Gevher Hatun Ilkögretim Okulu’nun Yeni Binasinin Temeli Atildi

Karaman-Eregli yolu 1.kilometresinde  yapilacak kolej Insaatinin temel atma törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Adalet Komiyonu Baskani Mehmet Öztunç Vali Yardimcilari Ferhat Burakgazi ve Latif Memis, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, ögretmenler, ögrenciler ve hayirsever vatandaslar katildi.

Program Gevher Hatun Ilkögretim Okulu Folklor Ekibi’nin gösterisi ve okul ögrencisi Rümeysa Arman’in okudugu siirle basladi. Törenin açilis konusmasini yapan Okul Müdürü Tanju Yildirim 1999 yilinda açilan okullarinin 12 yillik egitim ögretim sürecinde degisik basarilara imza attigini, vatanina milletine sahip çikan nesiller yetistirerek Karaman’da egitimde hakli bir yer edindigini belirtti.
Yildirim, 13 bin metrekare kapali alanda yapilacak yeni binada 31 dersligin, drama, proje, laboratuar, görsel sanatlar siniflarinin olacagini söyleyerek 4+4 egitim sistemine uygun dizayn edilmis okulun insa edilecegini ifade etti. Insanligin günümüzde yasadigi sorunlarin reçetesini ‘Vicdanin ziyasi, ulûm-u diniyedir.  Aklin nuru, fünun-u medeniyedir. Ikisinin imtizaciyla hakikat tecellî eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. Iftirak ettikleri vakit, birincisinde taassup, ikincisinde hile, süphe tevellüd eder." sözünde gizli olduguna dikkatleri çeken Yildirim,genç nesillerin yetismesinde maddi manevi tüm unsurlari hayata geçireceklerini söyledi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy da yaptigi konusmada yasanilan çagda toplumlarin ve ülkelerin zenginliginin yetistirmekte olduklari nesiller oldugunu ifade ederek “Gelecegimizin dogru sekillenmesi ancak saglikli zihin yapisina kavusmus ilim ve ahlak sahibi nesillerle mümkün olabilir.Eger iyi bir egitim verebilirsek üretim kabiliyetine sahip bir gençlik potansiyeli ile kisa vadede ülkemizin gelecegi daha parlak ve güvende olacaktir.” dedi.  Ülkeler arasi yarisin bilim ve teknoloji alaninda olduguna dikkatleri çeken Aksoy, bunu egitim alaninda basaran ülkelerin ekonomisini güçlendirdigini, gelismekte olan ülkeler arasina girdiklerini belirtti.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, bugün normal bir insaatin temelini atmadiklarini söyleyerek, gelecegin insasina katkida bulunacak önemli bir adimin atildigini dile getirdi. Dünyadaki her insanin belli bir yükü oldugunu ifade eden Vali Kahraman, medeniyet kaygisi çeken insanlarin yükünün daha agir oldugunu belirterek bu süreçte emegi geçen herkese tesekkür etti. Egitim ögretimde hayirseverlerin ve sivil toplum kuruluslarinin da katkisinin olmasinin anlamli oldugunu belirten Vali Kahraman, devlet-millet isbirligi ile bizi yarinlara tasiyacak kadrolarin en iyi sekilde yetistirilecegini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284