Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının Ev Sahibi Olduk

Türkiye genelinde bulunan 35 ilden birisinin içerisinde yer alan İlimiz Anadolu Mektebi Yazar Okumaları panelinin ev sahipliğini yaptı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının Ev Sahibi Olduk

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında düzenlenen panelde, Cengiz Dağcı, Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov ve Tarık Buğra’nın hayatı, eserleri ve sanatçı kişiliği öğrenciler tarafından ele alındı.
Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda iki oturum olarak düzenlenen panele Vali Fahri Meral, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, kurum müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. 
Sakarya Üniversitesi’nde 12 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen ve şuan ilimizin de dâhil olduğu 35 ilde uygulanan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” paneli hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan konuşmasında projenin 2012 yılında Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Sami Güçlü’nün öncülük ederek başlattığı bir proje olduğunu belirtti. 
Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın hayatının ve eserlerinin yanı sıra sanatçı kişiliğinin ele alındığı “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” konulu panelin başkanlığını Karaman TOBB Fen Lisesi öğrencisi Nuriye Erkan yaparken; 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın İmam Hatip lisesinden öğrencilerinden Ayça Bilge Yemiş “Cengiz Dağcı’da Uzak”, Rumeysa Özer “Cengiz Dağcı ve Hatıralarda Yaşamak”, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Zeynep Akgül, “Cengiz Dağcı’da Toprak” ve Hilal Ayhan ise “Genç Temuçin Kitabında Moğollar” konularını işlediler. 
Gün boyunca devam eden panelin sabahki programına katılan eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ve Vali Fahri Meral’in değerlendirme konuşmalarının ardından panelistlere çeşitli hediyeler verilirken, Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güçlü’ye ise programa katkılarından dolayı Vali Fahri Meral tarafından plaket takdim edildi.
15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam eden panelin öğleden sonraki kısmında öğrenciler tarafından “Türk Edebiyatında Önemli Bir Yer Tutan Hikâyemizin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu”, “Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi: Tarık Buğra” ve “Bozkırın Bilgesi: Cengiz Aytmatov”un hayatı, eserleri ile yazarların sanatçı kişilikleri anlatıldı. Panel öğrencilere hediye takdimi sonrasında sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284