Danimarka Ve Polonya’dan Gelen Egitim Heyeti Karaman’da

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünün Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda hazirladigi Grundvig Ögrenme Ortakliklari Projesi kapsaminda, Danimarka ve Polonya’dan katilan Egitim Heyeti Karaman’a geldi.

Danimarka Ve Polonya’dan Gelen Egitim Heyeti Karaman’da
8 Mayis Sali günü  Il Milli Egitim Müdürlügünde gerçeklesen ziyarette Sube Müdürü M.Akif DUMAN:” Sayin Müdürüm, kurumumuz adina hazirladigimiz bu projede Polonya ve Danimarka’dan egitimciler ile The triangle of social services for people with disabilities (Engelli Bireyler Için Sosyal Servis Üçgeni) adli bir proje yürütüyoruz. Misafirlerimiz 07-10 Mayis tarihleri arasinda çesitli egitim kurumlarimizda incelemelerde bulunacaktir.” dedi.
Romanyali Egitim Heyeti Baskani Bodil Mygind Andersen, “Projemiz kapsaminda son toplantimizi Karaman’da gerçeklestiriyoruz. Ekibimizde Danimarka’dan 4, Polonya’dan 9 egitimci, özel egitim uzmanlari ve STK temsilcileri olmak üzere 13 kisi bulunmaktadir. Iki yildir devam eden projemiz çerçevesinde engelli bireylerin ailelerinin ve egiticilerinin bilgi ve becerilerini gelistirmeyi, engelliler konusunda faaliyet gösteren kuruluslar arasinda isbirligi saglamayi, engellilerin ve ailelerinin topluma entegrasyonunun saglanmasinda yardimci olmayi hedefliyoruz. Projemiz kapsaminda Polonya, Danimarka ve Türk Egitim Sistemlerini yakindan inceleyerek, engelliler alanindaki tecrübelerimizi karsilikli olarak paylasacagiz” dedi.     
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ise, “Danimarka ve Polonyali meslektaslarim ilimize ve ülkemize hos geldiniz. Sevgi ve hosgörü diyari olan Karaman’da sizleri misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemiz özellikle son yillarda engelliler ile ilgili egitim, istihdam, sosyal hayata uyum politikalarina ve çalismalarina büyük hiz vermistir. Engelliler bizim bir parçamiz ve vicdanimizdir. Yapilan güzel uygulamalar basta engelli bireylerimiz ve aileleri olmak üzere hepimizi mutlu etmektedir. Biz Il Milli Egitim Müdürlügü olarak bu amaçla yapilan projeleri önemsiyoruz. Bu vesileyle Karaman’in ve ülkemizin tüm ögretmen ve ögrencilerini Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarindan daha çok yararlanmaya davet ediyorum. Yürüttükleri basarili çalismalarindan dolayi Müdürlügümüz Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bölümü’nü kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284