Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Konferansi Tanitimi Yapildi

Karaman Valiligi, Karaman Belediyesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi, Karaman OSB ve Mevlana Kalkinma Ajansi ile EUROSOLAR Türkiye isbirliginde gerçeklestirilecek olan “IRENEC 2012 2. Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Konferansi Tanitim ve Hazirlik Toplantisi” KMÜ’de yapildi.

Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Konferansi Tanitimi Yapildi
Toplantiya Marmara Üniversitesi ögretim üyesi ve EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birligi) Baskani Prof. Dr. Tanay Sidki Uyar konuk olarak katildi.
KMÜ Yunus Emre Konferans Salonunda yapilan ve 14.00-17.00 saatleri arasinda süren toplantiya üniversitenin akademik ve idari personeli yani sira, Karaman’da yenilenebilir enerjiye ilgi duyan özel ve kamu kurum temsilcileri de katildi.
Açilis konusmasini yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak Karaman’a ve bölgeye katkisi olacagina inandigi projeye destek vermekten mutluluk duydugunu belirtti.
Rektör Gökmen “Ekonomik ve sosyal kalkinmanin temelinde enerji vardir. Dünyada enerji gereksinimi %2-4 oraninda artmaktadir. Dünyada petrol yakitlarinin yaklasik 20 yil, kömürün yaklasik 80-100 yil, dogalgaz rezervlerinin ise yaklasik 100-120 yil içinde bitecegi hesaplanmaktadir. Dünyada ve ülkemizde enerji temin edilmesinin çözümü, yenilenebilir enerji kaynaklarindadir. Karaman’da, yenilenebilir enerji kaynaklarinin arastirilmasina üniversite olarak destek vermeye haziriz.” dedi.
Prof. Dr. Tanay Sidki Uyar, Türkiye’de ilk defa bir sehirdeki tüm kuruluslarin isbirligi yaparak yenilenebilir enerji konusunda çaba gösterdigini belirtti.
Türkiye’nin rüzgâr atlasini yapan Prof. Dr. Tanay Sidki Uyar, küresel isinma ve iklim degisikligi, rüzgâr enerjisi konularinda önemli açiklamalar yapti.
Enerjide sorunlar ve çözüm süreci üzerinde duran Uyar, yerel yönetimin de çözümden yana olmasi gerektigini, doganin kisitliliklarini göz önünde bulundurarak kaynaklarin verimli kullanilmasinda hassas olunmasi gerektigini belirtti.
Uyar, tüm enerji ihtiyaçlarinin tamamini yenilenebilir enerjiyle karsilama konusunda teknik bilgiler verdi. Günes enerjisinin dünyanin enerji ihtiyacini karsilamaya yettigini ve Türkiye’de ve Karaman’da hem günes, hem de rüzgâr kaynaginin bol oldugunu vurguladi. Nükleer santralleri hakkinda da bilgi veren Uyar, bölgedeki azotoksit emüsyon miktarinin belediyeler tarafindan açiklanmasi gerektigini de hatirlatti.
Ilk tanitimi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde yapilan “IRENEC 2012 2. Uluslararasi Yenilenebilir Enerji Konferansi ve Sergisi”, 28-30 Haziran 2012’de Istanbul’da yapilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284