Desteksiz Destan Yazdılar

Vali Süleyman Tapsız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan kurslarla sınavlara hazırlanarak Türkiye derecesi elde eden öğrenciler Özenç Uğur, Yeşim Erdeğer’i makamında kabul etti.

Desteksiz Destan Yazdılar
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, öğrenciler Özenç Uğur ve Yeşim Erdeğer ile okul müdürleri katıldı.
Herhangi bir özel kurumdan destek almaksızın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanan Lütfi Elvan TOBB Fen Lisesi öğrencisi Özenç Uğur, Matematik Fen (MF4) puan türünde Türkiye 53’üncüsü, Karaman Anadolu Lisesi öğrencisi Yeşim Erdeğer Türkçe Matematik (TM3) puan türünde Türkiye 573’ üncüsü ve TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Parlak ise Yabancı Dil Sınavı’nda Türkiye 775’ incisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.
Lütfi Elvan TOBB Fen Lisesi öğrencisi Özenç Uğur, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliğine tam burslu olarak kazanırken, Karaman Anadolu Lisesi öğrencisi Yeşim Erdeğer Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne yerleşti. TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Parlak ise Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazandı.
“Başarıları herkese örnek olmalı”
Hiçbir destek almadan büyük bir başarı elde ederek, Türkiye genelinde derece elde eden öğrencileri tebrik eden Vali Süleyman Tapsız, “Lisans Yerleştirme Sınavında öğrencilerimizin elde etmiş olduğu başarılar göğsümüzü kabarttı. Öğrencilerimizin hiçbir özel kurumdan destek almaksızın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla sınava hazırlanarak, bu dereceyi elde etmesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur” dedi.
Öğrencilerin, her türlü zorluğa karşı yılmadan, büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak herhangi bir özel kurumdan destek almadan gösterdikleri bu başarının herkes ve her kesim için örnek olması gerektiğini ifade eden Vali Tapsız, öğrencileri gösterdikleri bu başarıdan dolayı ayrı ayrı tebrik ederek bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve okul müdürleri ile birlikte gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Karaman Valisi Sayın Süleyman Tapsız ile sevinçlerini paylaştı. Öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Süleyman Tapsız, “Lisans Yerleştirme Sınavında öğrencilerimizin elde etmiş olduğu başarılar göğsümüzü kabarttı. Öğrencilerimizin hiçbir özel kurumdan destek almaksızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla sınava hazırlanarak bu dereceyi elde etmesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur.” dedi.
Başarıyı yakalamak için temel unsurun disiplinli çalışmak olduğunu belirten İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Başarının anahtar kelimesi disiplinli çalışmaktır. Bunun en yakın örneği ise öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin, okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin gayreti ve çabası olmasaydı bu başarıya ulaşılamazdı. Özellikle şunu belirtmek isterim ki Bakanlığımızın imkanları çerçevesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında hazırlanarak elde edilen Türkiye derecesi, dershaneler olmadan başarı olmaz anlayışının yersiz olduğunu göstermesi bakımından önemli bir hadisedir. Kurslarımızın henüz ilk yıllarındaki öğrenci başarıları örnek teşkil edecek, günden güne daha büyük başarılara kapı aralayacaktır” diye konuştu.
Ziyaret, Vali Tapsız'ın öğrencilere çeşitli hediyeler vermesinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.





 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284