Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişimi ve katılımı artırmak amacıyla başlattığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi” bilgilendirme toplantısı Grand Karaman Otel’de yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Eğitim öğrenmeyi sadece okul kapısında düşünmek insanı eksik tanımak, bu süreci sadece okullarla sınırlamak öğrenmeyi belirli sınırlara hapsetmektir. İnsanlık tarihi boyunca bilgiye ulaşma yolları bugünkü kadar hiç kolay olmamıştı. Parmak uçlarından akan bilgi çağında bilginin değişim hızı da bir o kadar baş döndürücü. Geçmişte tecrübeye dayalı destekler daha çok kalkınmayı sağlayıp istihdam alanı oluştururken bugün yenilikçi atılımlar revaçta. Çok değil 20-30 yıl öncesinde üretimde tecrübeleriyle ustalık kazanmış birey kıymetliyken bugün CNN tezgahında çizim yapan, tasarım icra eden, sürekli yenilenen genç bir yazılımcı daha kıymetli hale geldi. Yaşarken öğreniyoruz fakat sadece okulun içinde değil, hayatında içinde öğreniyoruz. Onun için öğrenmeyi ne kadar çok eğitim kurumları dışına taşıyabilirsek hayat boyu öğrenme vasfımız artar” dedi.
Daha sonra Proje Takım Lideri Sean Curley Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmeye Genel Bakış ve Projenin tanıtımını yapacak. Proje İletişim Eş Uzmanı Zeynep Meriç ise Hayat Boyu Öğrenme için İletişim faaliyetleri konusunda bilgiler verdiler.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284