Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden Bir İlk Daha 

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, iller düzeyinde ilk defa ilimizde uygulanacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilimizdeki diğer resmi ve özel kurumlar arasında yazışmalarda kullanılmak üzere Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçti. 

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden Bir İlk Daha 

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okul ve eğitim kurumlarıyla yazışmaların elektronik ortamda gerçekleşmesini sağlayan Doküman Yönetim Sistemi’ne (DYS) bir yenilik getirilerek sisteme entegre edilen eklenti ile eğitim kurumları dışındaki resmi ve özel kurumlarla elektronik ortamda yazışmayı mümkün kılacak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçiş yaptı. 

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sisteminin kullanımına ilişkin bilgi vermek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeliyle yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu KEP sisteminin iller düzeyinde ilk kez Karaman’da uygulamaya konulduğunun altını çizerek “Yeni sistemle, daha evvel başarıyla uygulanan Doküman Yönetim Sistemi (DYS)’nin geliştirilerek iş ve işlemlerin kısa sürede gerçekleştirilebilmesi için KEP ile Müdürlüğümüze bağlı kurumların dışındaki resmi ve özel kurumlarla da yazışmalar yapılabilecek. Böylelikle sisteme geçen kurumlara elden hiçbir yazı gönderilmeyecek. Saniyelerin bile önemli olduğu çağımızda zamanın daha verimli kullanılması, kağıt sarfiyatının önüne geçilerek evrak takibi ve arşivleme gibi kolaylıklarla, çalışmalar daha hızlı yürütülecek. Bakanlıklar dışında Türkiye genelinde ilk kez ilimizde uygulamaya konulacak çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen sunumun ardından uygulamaya yönelik sorular cevaplandırıldı.

Toplantıda ayrıca 19-20-21 ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasının taşınma çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerle fikir alışverişinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284