KMÜ BESYO’da “Egitim Psikolojisi Günleri” Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) verilen Egitim Psikolojisi dersi kapsaminda, “Egitim Psikolojisi Günleri” düzenlendi.

KMÜ BESYO’da “Egitim Psikolojisi Günleri” Yapildi
Yunus Emre Konferans Salonunda 09.00-13.00 saatleri arasinda yapilan programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, ögretim elemanlari ve BESYO ögrencileri katildi. 
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in “Sevgili ögrenci kardeslerim” diye baslayan açilis konusmasi ilgiyle dinlendi. Konusmasinda basarili olmak ve isini iyi yapmak konusunda bilgiler veren Rektör Gökmen “Islerini yapma yönünden insanlar üç grupta incelenebilir. Isini iyi yaptigini ifade edenler, isini gerçekten iyi yapanlar, bir de isini iyi yapmakla yetinmeyip daha fazlasi için gayret sarfedenler… Hepimiz, isimizi daha iyi yapmak için daha çok gayret etmeliyiz.” dedi.
Isini iyi yapmak konusunda emek vermenin ve ahlak kurallarina uymanin önemini de vurgulayan Rektör Gökmen, “isine adanmislik” olmadiginda muhtesem basarilarin da ortaya çikmayacagini söyledi ve “Dehanin % 99’u ter, % 1’i ise hünerdir” diyen Thomas Edison’u örnek verdi. Hayata dair çok önemli ve degerli mesajlar veren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, konusmasinin sonunda bu anlamli organizasyonu yaptiklari için ögrencileri ve emegi geçenleri tebrik etti.
Egitim Psikolojisi dersi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, “Adanmislik konusunda ve her alanda yeteneklerini sunabilen ögrencilerin sunumlar yaptigi bu toplantinin yararli olacagina inaniyorum.” diyerek oturumlari baslatti.
Ögrenciler, program süresince egitim psikolojisi alaninda hazirladiklari bilgileri hem sözel, hem de poster olarak sundular ve konulariyla ilgili sorulari cevaplandirdilar.
Sempozyum atmosferinde sözel ve poster bildirilerinin sunuldugu programda ögrenciler, beden egitimi ögretmeni olarak egitim verecekleri çocuklarin bedensel, psikomotor, duygusal, sosyal gelisimleriyle ilgili arastirma sonuçlarini sundular. Programda ögrenmede kosullanma, ögrenme ortami, bilgiyi isleme, ailenin ögrenme ortamina etkisi, sinif atmosferi, ögrenmenin degerlendirilmesi gibi konular anlatildi.
BESYO ögrencilerinin spor alanindaki basarilarinin yani sira egitim verme yönündeki basarilarini da sergiledikleri program, ögrencilerin bilgiyi aktarma, arastirma yapma, konuyu sistematik sekilde özetleme, interaktif ögretim yöntemlerini kullanma becerilerini de gelistirme hedefini tasiyor.
Program, sonuç raporunun açiklanmasi ve “Egitim Psikolojisi Günleri” aile fotografinin çekilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284