KMÜ'de “Türk Patent ve Marka Kurumu” Kuruldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ'de “Türk Patent ve Marka Kurumu” Kuruldu

KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar'ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile üniversite bünyesinde 'Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi' hizmete girdi.

KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hacer Azak, protokol kapsamında hizmete giren Bilgi ve Doküman Biriminin yetkilisi oldu.

Doç. Dr. Hacer Azak, yeni kurulan Bilgi ve Doküman Birimi ile bilgiler vererek şunları söyledi: "Birim bünyesinde üniversitemizde faaliyet gösteren akademisyen ve araştırma geliştirme çalışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşların sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda her türlü bilgi ve doküman gereksinimlerinin karşılanması, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat ve yayınlara ulaşılması noktasında akademik personelimiz ve birimlerimize destek olacağız. Bu şekilde üniversitemizde patent veri tabanlarında araştırma yapılması için uygun ortamın tesis edilmesini sağlayacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284