KMÜ Öğretim Üyesi Alp Doğal Bitkisel Ürünler Üretiyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Alp, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’yı ziyaret etti.

KMÜ Öğretim Üyesi Alp Doğal Bitkisel Ürünler Üretiyor

Ziyarette Prof. Dr. Harun Alp, Rektör Gavgalı’ya 2020 yılında kurmuş olduğu Bioprof’ta üretmiş olduğu bitkisel ürünler ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uluslar arası 40 makale, 21 proje, 5 uluslararası kitap ve birçok sözlü yazılı bildirisi ve lisansüstü pek çok danışmanlığı bulunan Prof. Dr. Alp, bilimsel bilgi birikimini kullanarak KOSGEB projesi desteğiyle insan sağlığına katkı sunmak amacıyla organik yağlardan doğal cilt ve saç bakım ürünleri üretiyor.

“Hedefimiz bilimsel üretim”

Rektör Gavgalı’ya Bioprof markasının patentini de aldığını belirten Prof. Dr. Alp şunları söyledi: “Bioprof’u diğer firmalardan ayıran en önemli nokta ham madde teminidir. Her ürün sıcağa dayanıklı, tohum içerikli soğuk pres yöntemiyle çıkarılarak bitkisel sabit yağlarla formulize ediliyor. Bilimsel temeller üzerine oturtulmuş sağlam, güvenli, kaliteli ve doğal içerikli cilde en faydalı ürünleri geliştiriyoruz. Her gün yeni bilimsel çalışmaların yapıldığı Bioprof, Karaman Teknopark ve İŞGEM bünyesinde faaliyet gösteriyor. GMP ve ISO kalite standartlarına uygun üretim yapan işletmemiz günlük 10 bin adet ürün üretme kapasitesi ile insan sağlığına katkı sunmak üzere Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Pişik, egzama, saç dökülmesi, hemeroid ve romantizmal ağrılara karşı kesin çözüm getiren çeşitli ürünlere tüm halkımızın ulaşmasını sağlamak en büyük hedefimiz.”

Rektör Gavgalı ise Prof. Dr. Harun Alp’i üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına yapmış olduğu faydalı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284