KMÜ’de Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılı hizmet içi eğitim planı çerçevesinde yaklaşık dört hafta sürecek olan hizmet içi eğitimin ilki düzenlendi.

KMÜ’de Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda personelin katıldığı eğitim programının ilk gününde KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Haklı söz aldı. Haklı, mali anayasa olarak adlandırılan 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu hakkında bilgi verdi.
Haklı, “Bu kanunun amacı, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesini ve kullanılmasını sağlayabilmektir. Ayrıca hesap verebilirliği ve mali saydamlığı sağlamak üzere kamu mali yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin hazırlanmasını, uygulanmasını, raporlanmasını ve mali kontrolünü düzenlemektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Eğitimin ikinci günü sabah oturumunda ise Mali Hizmetler Uzmanı Abdullah Demirel 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu kapsamında ikincil mevzuat olan Kamu Zararı Yönetmeliği ile ilgili paylaşımda bulunurken öğleden sonraki oturumda Fatih Haklı, Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi'nin (KPHYS) içeriği ve kullanımı ile ilgili örnek çalışmalar üzerinden interaktif bir sunum gerçekleştirdi.
Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanması ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284