KMÜ’de Özel Yetenek Sınavı Heyecanı

Şampiyonların okulu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrenci alımı için özel yetenek sınavı yapılıyor.

KMÜ’de Özel Yetenek Sınavı Heyecanı

Toplam 2 bin 351 adayın ter dökeceği sınavlar Taha Akgül Spor Salonunda Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök yönetiminde gerçekleştiriliyor. Adaylar salonda oluşturulan parkurda zamanla yarışıyor.

Rektör Ak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, özel yetenek sınavının ilk gününde salona gelerek adayların heyecanına ortak oldu.

Zorlu parkurda en iyi dereceyi almak için yarışan öğrencilere başarı dileyen Rektör Ak “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde bugüne kadar birçok başarılı sporcu yetişti. Taha Akgül, Nur Tatar ve Soner Demirtaş gibi olimpiyatlar iledünya ve Avrupa Şampiyonalarında ülkemize madalya kazandırarak göğsümüzü kabartan milli sporcularımıza yenilerinin eklenmesini istiyoruz. Özel yetenek sınavları büyük bir titizlikle yapılıyor. Üniversite olarak ülkemizin diğer bütün alanlarda olduğu gibi spordaki gelişimine de en güçlü katkıyı vermenin gayretindeyiz. Gençlerimize başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte de başarıdan başarıya koşarak şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıracak birçok yeni milli sporcunun fakültemizden yetişeceğine olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Spor Bilimleri Fakültesine 190 yeni öğrenci alınacak

KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine özel yetenek sınavları sonucunda milli ve engelli sporcular ile şehit-gazi yakınlarının da yer alacağı toplam 190 öğrenci alımı yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284