Kmü’nün Stratejik Plani Yayimlandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 2013-2017 yili Stratejik Plani hazirlanarak kamuoyuna sunuldu.

Kmü’nün Stratejik Plani Yayimlandi
Üniversite bünyesinde olusturulan bir komisyon tarafindan hazirlanan plan; kurumsallasma, egitim-ögretim, bilimsel arastirma ve gelistirme olmak üzere üç temel eksene bagli bes amaçtan olusuyor.
2013-2017 Yili Stratejik Planina Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ana sayfasindan ulasilabiliyor.
Birinci Amaç Kurumsallasmak
Stratejik planda birinci amaç olarak etkin ve verimli bir idari yapi kurmak, ulusal ve uluslararasi alanda taninirligi artirmak ve kurumsal gelismeyi saglamak yer aliyor.
Ikinci Amaç Egitimde Kaliteyi Artirmak
Stratejik planda ikinci amaç olarak egitim ve ögretimde kaliteyi yükseltmek geliyor. Bunun için fiziki altyapiyi gelistirmek, nitelikli akademisyenler ile egitimin seviyesini uluslar arasi düzeyde rekabet edebilir seviyeye çikarmak konulari siralaniyor.
Üçüncü Amaç KMÜ’yü Bilim Merkezi Yapmak
Stratejik planin üçüncü amaci olarak üniversitenin ve bölgenin ihtiyaci olan her türlü arastirmanin yapilabildigi ve üretilen bilginin paydaslara sunuldugu bir bilim merkezi olmak maddesi yer aliyor.
Dördüncü Amaç Gidada Öncü Olmak
Stratejik planin dördüncü amaci olarak Karaman’in ve Türkiye’nin gida üretiminde ve ürün çesitliliginde kalite ve rekabet gücünün yükseltilmesi konularinda çalismalar yapmak geliyor.
Besinci Amaç Türk Dilini Yayginlastirmak
Stratejik planda besinci amaç olarak Türkçenin dogru ve güzel kullanilmasi ve yayginlastirilmasi için gerekli adimlari atmak, Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler Kongresini geleneksel hale getirmek ve Türkçe Yetkinlik Sinavi düzenlemek konulari yer aliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284