Matematik Üstadından Matematik İtirafı 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Tezer Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Matematik Öğrenci Topluluğunun misafiri oldu. 

Matematik Üstadından Matematik İtirafı 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan’ın da izleyici olarak yer aldığı “Bir Matematikçinin İtirafları’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Tezer polinom denklemleri, denklem türleri, collatz problemi, shapino eşitsizliği ve bu problemlerle ilgilenen matematikçiler hakkında bilgiler verdi.
“Matematikçiler İlginç İnsanlardır”
Matematikçilerin güzellik ve otorite anlayışı hakkında da anlatımlarda bulunan Prof. Dr. Tezer şunları söyledi: “İnsanlar arasında her türlü matematikçiye rastlayabiliriz. Matematikçiler ilginç insanlardır. Onların otorite ile ilgili münasebetleri ve otoriteye karşı sıhhatli bir saygısızlığı vardır. Matematikçilerin güzellikle ve zarafetle ilgisi de vardır. Ancak bu güzellik geometrik şekil güzelliği değil soyut güzelliktir”
Matematikçilerin gizemli yanlarını öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Tezer’in merak edilen soruları yanıtlamasının ardından plaket takdimi ile konferans sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284