Mercedes Benz Temsilcileri KMÜ’de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafindan Kariyer Günleri Etkinligi düzenlendi. Mercedes Benz Aksaray Fabrikasi Insan Kaynaklari Temsilcileri Hüseyin Özkan ve Gülhan Özcan’in katilimiyla gerçeklestirilen söylesiye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelinin yani sira çok sayida ögrenci katildi.

Mercedes Benz Temsilcileri KMÜ’de

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonundaki söyleside Hüseyin Özkan Mercedes Benz Aksaray Fabrikasi hakkinda bilgi verdi. Özkan, 670 Milyon Euro’yu asan yatirim hacmiyle Türkiye’nin en büyük yabanci sermaye yatirimlarindan biri olan Mercedes-Benz Türk A.S.’nin 1967 yilinda Otomarsan unvaniyla Istanbul'da kuruldugunu ve otobüs imalatina1968 yilinda baslayarak 1986 yilinda ise Aksaray ilindeki kamyon fabrikasinda üretime basladigini söyledi.
1986’dan bu yana Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrika’sinda üretilen yaklasik 150 bin adet kamyonun iç pazarda satildigini ifade eden Özkan, “Son on yildir Türkiye’de kamyon pazarinda liderligini elden birakmayan Mercedes-Benz Türk, bugün 6 ton ve üzeri kamyon pazarinda % 33,4 ’lük bir pazar payi ile bu güçlü konumunu koruyor.” dedi.
Özkan, fabrika bünyesinde hafif sinif kamyonlar, agir sinif nakliye araçlari, çekiciler, insaat araçlari ve unimog tarzi fakli siniflarda araçlar üretildigini dile getirerek söyle devam etti: “Yaklasik bin 600 çalisanimizla yilda 14 bin 500 araç üretim kapasitemiz mevcut. Burada, üretilen araçlarda paslanmaya karsi etkin bir koruma saglayan katoforez astar boya tesisi, modern kaynak robotlari, en güncel cihazlarla donatilmis malzeme ve ölçüm laboratuarlari gibi birimlerle en üst düzeyde ürün kalitesi güvence altina aliniyor. Almanya’daki kamyon fabrikasi ile ayni kalitede araç üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikasinda 58 ülkeye yapilan kamyon ihracati 28 bin adete ulasti.”
Fabrikadaki çalisma kosullari ve istihdam konusunda da açiklamalarda bulunan Hüseyin Özkan, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasi’nin en büyük sermayesini kalifiye ve yüksek motivasyonlu çalisanlarin olusturdugunu belirterek, “Bu baglamda, çalisanlarimiza çok genis kapsamli egitim olanaklari sunuyoruz ve hem çalisanlarimizin mesleki alandaki gelisimlerini, hem de meslek egitimi alan gençlerin yetistirilerek istihdam edilmelerini destekliyoruz. Üç modern atölye ve üç laboratuari da kapsayan egitim merkezimizde her yil 60 ögrenci otomotiv üretimi konusunda egitimde olup, her yil 20 ögrenci egitimini tamamlayarak meslek yasamina basliyor. Bunun yani sira, çalisanlar gelisim planlari dogrultusunda yilda ortalama 14 saat egitim aliyorlar.” dedi.
Mercedes Benz Aksaray Fabrikasi Insan Kaynaklari Temsilcileri Hüseyin Özkan ve Gülhan Özcan’in ögrencilerin sorularini yanitlamalarinin ardindan söylesi sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284