Robot Yarışmasının Derece Alan Öğrencilerinden Vali Fahri Meral´e Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına ilimizi temsilen katılan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekip öğretmenleriyle birlikte Vali Fahri Meral´i ziyaret etti.

Robot Yarışmasının Derece Alan Öğrencilerinden Vali Fahri Meral´e Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve öğrencilerin beraberliğinde gerçekleşen ziyarette yapılan çalışmalar ve yarışmaya ilişkin Vali Fahri Meral´e bilgiler aktardı.

İl Müdürü Abdurrahman Kurt, 10-11-12 Nisan tarihinde Samsun´da düzenlenen 13.Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Karaman’dan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Mini Drone kategorisinde öğrencilerin birincilik, üçüncülük ve beşincilik başarılarını elde ettiğini söyledi.

Her Yıl Artan Başarı

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir, aynı ekibin geçtiğimiz yıl düzenlenen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında yine Karaman´a üçüncülüğü getirdiğini belirtti. Karademir, geçtiğimiz sene ve bu sene takımın danışmanlığını üstlenen Arif Emre Ceylan danışmanlığında AKAR MÜHENDİSLİK-2 isimli insansız hava aracı birinci olurken HÜRKUŞ-1 isimli insansız hava aracının üçüncü olduğunu dile getirdi. Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Selçuk da Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12(oniki) kategoride gerçekleştirilen yarışmada beşinci oldukları bilgisini verdi. Vali Fahri Meral, bu tür yarışmaların sağlayacağı katkılara değinerek elde edilen başarılar sebebiyle okul yöneticilerini, danışman öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Ziyaret, Vali Meral´in başarılı öğrencileri ödüllendirmesinin ardından çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284