Ev Sahipleri Dikkat!

Maliye Bakanligi ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan, emlak vergisine esas 2013 yilinda uygulanacak bina metrekare normal insaat maliyet bedelleri belirlendi.

Ev Sahipleri Dikkat!
Konuya iliskin teblig, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi. Buna göre, gelecek yil uygulanacak emlak vergisine esas ortalama bina metrekare normal insaat maliyet bedelleri, betonarme meskenlerde insaatin sinifina göre, 180,33 lira ile 1090,67 lira, fabrikalarda 145,98 ile 545,19 lira, otel binalarinda 450,45 ile 1.365,22 lira, diger ticarethane ve is yerlerinde 134,58 ile 1.175,63 lira arasinda degisiyor.
Bedeller, binanin yapiminda kullanilan malzemeye göre (Çelik karkas bina, ahsap bina, yigma kagir bina gibi) degisiklik gösteriyor.
Özellik arz eden binalarin vergi degerinin hesabinda, kullanis tarzina göre (otel, sinema, tiyatro, isyeri ve mesken binasi gibi) varsa bir üst insaat degerinin ortalama rakami esas alinacak. Bir üst sinifa ait insaat degeri yoksa tespit edilen insaat sinifindaki ortalama deger yüzde 50 artirilmak suretiyle degerlendirme yapilacak. insaat türü için metrekare normal insaat maliyet bedeli belirlenmemis ise bu sinifin altinda belirleme yapilmis ilk sinifa ait ortalama rakam yüzde 50 artirilarak dikkate alinacak.
Hafif prefabrik binalar, yigma yari kagir bina grubunda degerlendirilecek.
Binada kalorifer, klima ve asansör tesisati varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oraninda ilave yapilacak.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284