Kruvasanci Simsek Rumenlere Ev Yapacak

Bien Kruvasan markasiyla ciddi bir pazar payina ulasan Simsek Gida, insaat sektörüne yöneldi. Genel Müdür Erol Simsek, `Romanya`da 400 konutluk proje yapacagiz` dedi

 Kruvasanci Simsek Rumenlere Ev Yapacak

Bien Kruvasan markasiyla kisa sürede hizli bir büyüme yakalayan Karamanli Simsek Gida'nin yeni hedefi insaat sektörü. Ilk adimini Romanya'da 400 konutluk projeyle atan firma, 2015'te de Istanbul'da konut projesi hayata geçirmeyi planliyor. Sirketin Genel Müdürü Erol Simsek, "Asil isimiz gida ancak bunun yani sira insaat sektöründe de yatirim yapmaya karar verdik. Ilk adimi yurtdisinda atiyoruz. Bunun devami gelecek" diye konustu. Sirketi 18 yilda devler ligine çikaran Erol Simsek'le basarisinin sirrini konustuk...

 Anadolulu bir sanayici olarak kisa sürede elde ettiginiz büyümeyle dikkat çekiyorsunuz. Bunun sirri nedir?
Babam isçi emeklisi bir gurbetçi. Belçika'dan emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönünce, insaat isleriyle ugrasmis. Benim istegimle 1996'da fabrikayi kurduk. Biliyorsunuz Türkiye bisküvi üretiminin yüzde 60'i halen Karaman'da yapiliyor. Bu karari verdigimde 25 yasindaydim. Çok sükür mahcup olmadim.
2015 CIRO HEDEFI 500 MILYON TL
Türkiye sizi Bien Kruvasan'la tanidi. Pazar payiniz nedir?
Iç pazarda pazar payimiz yüzde 11'lere kadar çikti, su anda da yüzde 7 civarinda sabitlendi. Ortadogu'da çok iyi satis rakamlarina ulastik. Twitto krakerini pazara sunduk. Hedefimiz kraker pazarindan iyi bir pay almayi hedefliyoruz.
 Ihracat agirlikli bir firmasiniz, kaç ülkeye satis yapiyorsunuz?
Yilda 350 milyon TL ciro hedefliyoruz. Bunun 115 milyon dolari ihracattan gelecek. Agirlikli pazarimiz Ortadogu, Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleri. Toplam 100 ülkeye ürün satiyoruz. Su andaki üretimin yüzde 60'ini ihracat yoluyla satiyoruz. Hedefimiz orani yüzde 50-50'ye çekmek. 2015 ciro hedefimiz ise 500 milyon TL.
En büyük pazariniz Ortadogu.
Buradaki karisikliklar sizi nasil etkiliyor?
Irak bizim en büyük pazarimizdi. Buraya halen mal gönderiyoruz ama biraz sikintili. Libya da bizim için çok önemliydi. Su anda satis yapamiyoruz. Ikinci büyük pazarimiz ise Romanya. Fas, Cezayir ve Turus'u da önemsiyoruz.
 Yeni bir ihracat stratejisi gelistirecek misiniz?
Pazar sayimizi artirmak istiyoruz, ayrica zayif oldugumuz ülkelerde bayi agimizi güçlendirmeye özen gösteriyoruz. Su anda Çin ve Amerika pazarina odaklandik. Lübnan ve Romanya gibi güçlü oldugumuz pazarlarda markalasma çalismalarina agirlik verdik.
Yeni sektörlere yatirim yapmayi düsünüyor musunuz?
Insaatta ilk adimi yurtdisinda atacagiz. Romanya'da 25 milyon euroya mal olacak 400 konutluk yatirim yapacagiz. Karaman'da 120 konutluk yatirimimiz var. 2015'ten sonra Istanbul'da da konut yapabiliriz.
 Hayvanciliktaki yatirimlariniz ne durumda?
Konya'da süt hayvanciligi yapiyoruz. 1000 basla basladik, 4 yilda 10 bine çikacagiz. Süt inekçiligi yapiyoruz. Zamanla entegre bir tesise dönüsmeyi planliyoruz.
ISÇI BULMAK ÇOK ZOR
Simsek Gida, Karaman'da iki fabrikada üretim yapiyor. 100 bin metrekarelik kapali alani olan tesiste bin 600 kisi çalisiyor. "Bu güzel bir duygu ve insana büyük bir sorumluluk veriyor" diyen Simsek'in en büyük sikintisi ise isçi bulmak. Çevre illerden de eleman aldiklarini söyleyen simsek, sunlari anlatti: "Karaman'da isçi bulmak büyük problem. Ilçelerden ve 100 kilometreden isçi getiriyoruz."
RISK ALMAYI SEVERIM
Kaç yasinda is hayatina atildiniz?
16 yasindan bu yana ticaretin içindeyim. Babamin bana çok faydasi oldu. Gençlere hedeflerini büyük tutmalarini ve çok çalismalarini tavsiye ederim. Ben de çocuklugumdan beri çalismayi ve para kazanmayi çok seviyorum. Gurbetçilikten sanayicilige dönüs takdir edersiniz ki çok zor. Güne sabah 6'da baslarim. Riski severim, hizli karar alirim. Inandigim yoldan hiç dönmem. Bunun faydasini gördüm.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284