Yeni Patent Ücretleri Belli Oldu

Türk Patent Enstitüsü 2013 yili ücret tarifesini açikladi.

 Yeni Patent Ücretleri Belli Oldu

Sinaî haklar alanindaki tescil basvurularini degerlendirilip koruma altina alan Türk Patent Enstitüsü (TPE) yilbasi itibariyle 2013 yili islemlerine ait ücret tarifesini açikladi. 2012'nin ücretleriyle karsilastirildiginda bu yil basvuru kalemlerinde artis görülüyor.
Türkiye'de artan sinaî haklar bilinci sayesinde son yillarda marka koruma basvurulari yarim milyonu geçerken patent ve endüstriyel tasarim basvurulari da artarak devam ediyor. Patent basvurularinda önemli bir etken olan 2013 yilina ait ücret tarifesi Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafindan yilbasi itibariyle açiklandi.
RESMI HARÇ ILE ÜCRET TARIFE FARKI
TPE'nin 2 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayinlanan 2013 yilina ait tescil basvuru harçlari ilgili tarifede yer alan tutarlar sadece resmi harçlarin bedellerini gösteriyor. Toplam tescil islem ücretlerinin belirlenmesi için, sinaî mülkiyet haklari ile ilgili basvuru ve islem ücretlerine resmi harçlarin yaninda ayrica TPE ücretlerinin de eklenmesi gerekiyor.
Bu listeden sonra TPE kendi sitesinde yaptigi açiklama ile 2013 yilinda uygulanacak ücret tarifesini de açikladi. TPE ücret listesi
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284