Eski Dostlar (2)

Eski eski, yeni yeni nedir bu kelimelerin özellikleri ve topluma vermek istedikleri aydınlatıcı, kalıcı ve yaşamalarının öncülüğü olan fikirler, yaptılar ve de yaşantılar diyoruz. Diyoruz da hiç araştırıp ta topluma geniş olmasa da kısa kısa örneklerle aydınlatalım olmaz mı?

Bana hep diyebilirsiniz es kilerden bahsediyorsunuz "Yahu eskilerden ne gördün de faydalan dı da fazlasıyla ve övgüyle yazı yorsun?" çok doğru bir soru bu. Ben beklerim ki bana ve benim gibi köşe yazarlarına çok ama çok eskiler hakkında sorular sorsanız da bizlerde geçmişi unutup dikkat edin bu sözüme cahil kalmayalım. Hadi be sende geçmiş yaşamdaki cahilliği nedir ve neler olabilir ki de yazıyorsunuz? Soru çok cevaplar daha çok amma bu kalemin yazmasıyla bitmez diyorum.

Saygıdeğer okurlarım, bu günün yaşamı ve gelişmesi hep es kilere dayanmaktadır. Tarihlerdeki insanlığın var oluşu, tabiatla uğraşması, birçok zorlukla da olsa yeniliklerle insanlığa canlı ve cansız tabiata yaptıkları hizmetler ve çalışmaları nasıl göz ardı edebilirsiniz. "Hiçbir şeyin eskisi olmadan yenisi var olamaz" bunun hiçbir zaman unutmayalım. Bunlar nelerdir demeyin dünya aleminde hep görüyoruz ve ben bunların öncelerine hep eski dostlar diyorum.

Eski dostlar kişiyle değil, kâinatın varlığı olan anlı ve cansız her bir şekillin yaşaması yaşatılması ve geliştirilmesi de bir dostluk tur. Dostluk kişilikle değil topluma yapılan faydaların verdiği bazı koşullarda zararlar da olsa hep ifadelerim "Eskiden de böyle idi ama şimdi de dostluklar böyle" diye bilelim. Şimdi ki yıllardaki dostluların gelecek yıllara nelerle ve nasıl bir ifadelerle aksedebileceğini kestirmek doğru değildir.

İnsanoğlu zaman geçtikçe ve fen ile ilminde ilerlemesi yanın da iklim değişiklikleri, tabiat kanunları velhasil her şeyin var olup yok olma zamanlarının belirsizliği bu günlerdeki yaşamın bir parçası olan ne de olsa hep eski dostlukları ve yaşamları mutlaka ifade ediyoruz dur. Yaşam ve onun getirdiği yolların bağı ben derim ki hep eski dostluklardan gelir ve geçer ne dersiniz. Biraz bu ifadem kapalı amma zamana sizler de bazı olaylar ve vakalar karşısında dostluğu açar eski gümleri ve de yakınlıklarını ararsınızdır. Ben yaşadığım hayat boyunca hep eski dostları ve dostlukları aradım ve arıyarak yaşamaya çalışıyorum. Bu canlılığı, bu kanlılığı, bu sevecenliği, bu Karaman aşkı bende hep eski dostlarımın bana vermiş oldukları kıymet dolu günlerinin ben de yarattığı büyük sevgi hatta yad ederek anma saygınlığıdır. Ben şunu dernek isterim "Kim ki eski dostluğa ve günlerine iyi veya kötü anılarıyla yaşayıp yaşatabiliyor ise dünya da en mutlu ve huzurlu kişidir" derim.

Her ne olursa olsun dost dosttur. İster canlı ister cansız çünkü neticesi sevgi ve muhabbettir derim.

YORUM EKLE

banner284